CITIRE

Antifa în România: majoritatea tinerilor susceptib...

Antifa în România: majoritatea tinerilor susceptibili de a face parte din ea locuiesc cu părinții

Scriitorul Dan Alexe semnează un  articol foarte interesant pentru Europa Liberă despre modul în care se încearcă manipularea opiniei publice prin mitul grupării Antifa. Scriitorul face precizări referitor la grupare și explică motivele pentru care Antifa nu ar putea exista și în România.

Dan Alexe are o activitate publicistică intensă, printre cele mai de succes cărți numărându-se: „Pantere parfumate” , „Miros de roșcată amară și alte povestiri scandaloase” și „Dacopatia și alte rătăciri românești” , iar în 2007 a realizat un film despre ultimii evrei din Afganistan, Cabală în Kabul.

„În rândurile generațiilor crescute și maturizate după 1989, tot ce poate fi catalogat de stânga e asimilat automat cu comunismul.

Ni s-a tot spus pe la televiziunile afiliate puterii PSD/ALDE de la București că parte din manifestanți, în special cei violenți, ar fi fost membri ai misterioasei nebuloase Antifa, de care până luna asta nu auzise nimeni în România.

Că ei ar fi ca o rețea internațională extrem de dură a unor grupuscule de extrema stângă care, din idealism, sunt gata de violențe politice, pentru că ei plasându-se atât de departe la stânga, atunci tot ce nu le convine aparține, potrivit lor, spectrului dreptei fasciste, de unde denumirea lor: Antifa.

Evident, totul este o minciună, iar o asemenea mișcare și o asemenea rețea nu există în România.

Putem începe chiar cu începutul: membrii mișcărilor Antifa, în Occident, sunt tineri, cunosc valoarea publicității și a rețelelor sociale, pe care le exploatează la maximum, totul grefat pe o solidă bază ideologică.

Nimic din asta în România.

Nici n-ar avea cum. România n-a avut niciodată o autentică mișcare intelectuală de stânga, nu a avut gânditori reali ai stângii, ci doar sclavi ideologici ai Moscovei și imitatori servili ai marilor curente ale comunismului intelectual.

Un György Lukács ar fi fost de neconceput în România, pentru că întreaga țesătură intelectuală a societății comuniste din România a fost întotdeauna supusă dogmei leniniste, care se apropie mai degrabă de fascism.

Un asemenea curent cum e Antifa, funcțional în Occident, nu se naște de la sine, fără antecedente, fără predecesori.

Antifascismul partidului comunist român a fost o legendă și un mit importat din URSS a lui Stalin.

Stânga intelectuală nu a existat în România.”

Citiți AICI articolul integral


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.