20 iunie 2024, 2:04

Aproape 11% dintre românii care au între 15 și 64 de ani au consumat cel puțin un drog ilegal

Aproape 11% dintre românii care au între 15 și 64 de ani au consumat cel puțin un drog ilegal, indică cele mai recente date prezentate de Agenția Națională Antidrog.

Studiile arată că unul dintre cele mai consumate droguri la noi în țară este canabisul, aflat, de altfel, și printre preferințele elevilor.

Autoritățile au descoperit în ultima perioadă tot mai multe culturi de canabis, iar România a fost numită țară sursă.

Cătălin Ţone, expert antidrog: ”Continuă capturile de canabis, canabis cantități importante care sunt produse în special în exterior, outdoor, în solarii sau în sere. Într-adevăr, este și toamnă, este timpul recoltei. S-au înmulțit. Sunt cantități importante, și aici aș vrea să vă spun un lucru extrem de grav, zic eu, CIA pe site-ul oficial a comunicat că România este țară sursă de canabis. Deci, practic, aceste cantități importante de droguri nu ajung numai pe piața din România, s-ar părea că ajung și în exterior. În opinia mea, dacă vorbim despre piața de consum din România, piața de canabis vorbim de asigurarea undeva acum 67% din exterior, din import, dar restul 20-30, poate spre 40% vorbim de producția internă. Şi, o să vedem, pe timpul iernii producția outdoor se va termina pentru că o să vină timpul rece, dar vor fi producții de interior. Indoorurile acelea în apartamente, în hale, unde se asigură un microclimat și unde culturile sunt supravegheate.”

Sursa foto: arhivă DIICOT


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol