Stefan Fritsche, general manager at Klosterbrauerei Neuzelle: „În trecut, luai o sticlă de bere de jumătate de litru, iar sticla avea și ea jumătate de kilogram. Așa că aveai un transport de un kilogram pentru o sticlă de bere. Și acum reușim să transportăm totul în doar 45 de grame de pulbere de bere. Am reușit să transformăm această pulbere de bere într-o bere de mănăstire – deocamdată fără alcool – 1 la 1, adăugând apă. Vrem gustul complet al berii. Avem spuma, avem aroma de bere. Vrem să adăugăm dioxid de carbon sub formă de pulbere. Vrem să adăugăm alcoolul sub formă de pudră. Toate acestea le putem face sub formă de pudră. Este absolut fascinant că am reușit. Pentru prima dată în lume!”.
”Dorim să reproducem gustul berii, identic. Vrem să îi adăugăm dioxid de carbon pulbere, dar și alcool”, spun producătorii.
De notat că această bere germană nu conține nici alcool, nici bule, cel puțin deocamdată. Cercetările continuă pentru a se vedea care este cel mai bun mod de integrare a moleculelor de alcool și de dioxid de carbon.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol