3 mai 2024, 2:45

Berea poate fi benefică pentru sănătate. Dar cu măsură

În urma unui studiu recent, echipa de cercetători Universitatea de Medicină Dalian din China a reușit să demonstreze că berea are un efect benefic asupra funcției intestinale. Și sistemul imunitar are de câștigat. Dar trebuie să respecți o regulă fundamentală.

Cercetările susțin că berea e bogată în aminoacizi, vitamine, substane bioactive care au rol cheie în reglarea funcțiilor fiziologice umane.

Consumul de bere, indiferent că este cu sau fără alcool, aduce beneficii organismului: crește numărul de bacterii benefice și reducerea celor dăunătoare, scrie Metro.uk.

E o veste bună, nu? Dar există o condiție esențială: berea trebuie să fie consumată cu moderație. Explicația experților este că doar așa polifenolii și alți nutrienți pe care îi conține sunt fermentați și degradați de microorganismele prezente în mucoasa intestinală.

În urma acestui proces se formează și acizi grași cu lanț scurt care au efecte antiinflamatorii și antioxidante.

Beneficiile berii pentru sănătate

Astfel, concluzia studiului cercetărilor de la Dalian Medical University este clară: consumul moderat de bere poate fi o protecție eficientă împotriva multor boli. Berea ajută la prevenirea bolilor de inimă, are efecte anticanerigene, îmbunătățește circulația sângelui și întărește imunitatea organismului.

Ca în cazul oricărei băuturi alcoolice, dacă exagerezi cu consumul de bere poți să te alegi cu leziuni severe ale țesuturilor, ciroză și depresie. Așa că este esențial să consumi cu moderație.

Așa te bucuri de beneficiile berii pentru sănătate și eviți în același timp posibilele dureri de cap. Autocontrolul este începutul și sfârșitul. Doza zilnică ar fi între 300 și 450 de mililitri, în funcție de greutate și de vârstă.

Sursa foto: Matthias Balk/dpa


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol