13 aprilie 2021, 7:45

Benedict Cumberbatch crede că el a fost PACIENTUL ZERO

Actorul britanic a povestit într-un interviu despre o boală misterioasă pe care a avut-o la un moment dat, la finalul anului 2019. A avut simptome asemănătoare cu ale Covid-19, și nu exclude ca el să fi fost PACIENTUL ZERO.

Relatarea nu este una ironică sau un pamflet. Actorul este cunoscut ca o fire echilibrată și cei care îl știu exclud o goană după publicitate. Ceea ce mai rămâne este asta – actorul chiar este convins că el ar fi fost PACIENTUL ZERO.

Boală misterioasă

Starul britanic  a acordat recent un interviu în care a vorbit despre o boală misterioasă care l-a lăsat aproape de o stare de incapacitate fizică în 2019.

După ce a analizat simptomele pe care le-a dezvoltat atunci, actorul crede, în prezent, că a fost unul dintre primii oameni din lume care au contractat periculoasa maladie COVID-19.

„Eram extrem de bolnav în momentul în care toate acele informaţii despre COVID au apărut dintr-o dată la începutul anului 2020”, a declarat Benedict Cumberbatch pentru The Independent, scrie Daily News.

După ce a citit relatările din presă despre pandemia de COVID-19, starul britanic, în vârstă de 44 de ani, s-a declarat îngrijorat din cauza faptului că ar fi putut să contribuie la propagarea pandemiei. „Mi-am spus: ‘Dumnezeule, am fost chiar pacientul zero'”, a adăugat el în acelaşi interviu.

Actorul britanic, născut la Londra, a zburat cu avionul până la Cape Town, în Africa de Sud, spre sfârşitul anului 2019 pentru a filma mai multe scene din lungmetrajul „The Mauritanian”, în momentul în care a contractat o boală misterioasă.

„Eram atât de bolnav – a fost pneumonie borderline”, a adăugat artistul, care a adăugat că s-a luptat cu boala pentru a termina filmările şi că „a vomitat între scene”.

Benedict Cumberbatch, PACIENTUL ZERO? Ce a filmat actorul în Africa de Sud?

Benedict Cumberbatch a mai spus că rolul jucat în acel film în regia lui Kevin Macdonald l-a ajutat să afle mai multe informaţii despre Guantanamo Bay, o închisoare militară americană situată în apropiere de Cuba, care a fost creată după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001 pentru a găzdui deţinuţi suspecţi de terorism.

După filmările de la „The Mauritanian”, un film bazat pe volumul de memorii „Guantamo Diary”, scris de fostul deţinut Mohamedou Ould Slahi, starul britanic susţine că s-a alăturat eforturilor internaţionale ce vizează închiderea acelei închisori.

Actorul, care s-a declarat totodată bucuros că a avut şansa de a lucra cu Jodie Foster, despre care mărturiseşte că este „una dintre cele mai mari eroine” ale sale, intenţionează să îl contacteze pe preşedintele american Joe Biden pentru a îi cere să închidă închisoarea Guantanamo.

„Voi susţine această cauză în faţa lui. Închisoarea generează cheltuieli uriaşe. Este cea mai costisitoare închisoare de pe Pământ. Am sentimentul puternic că Guantanamo nu îşi merită locul în lumea noastră”, a mai spus Benedict Cumberbatch.

Filmul „The Mauritanian” este inspirat de un caz real și are la bază volumul Guantánamo Diary” de Mohamedou Ould Slahi. Spune povestea unui deținut care, fără să fi fost acuzat oficial, a făcut mai mulți ani de închisoare la Guantanamo. Din distribuție, alături de Benedict Cumberbatch mai fac parte Jodie Foster, Tahar Rahim și Shailene Woodley. Regia este semnată de Kevin Macdonald, regizor de Oscar, cel care în 2006 făcea „The Last King of Scotland”. De asemenea, în 2009 a făcut „State of Play”.

Filmul este cotat la 7,4 pe IMDB și a avut deja premiera în cinematografe la mijlocul lunii februarie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.