29 mai 2023, 17:26

Care sunt beneficiile consumului de quinoa

Cunoscută şi sub numele de „mama tuturor boabelor”, quinoa a fost timp de secole hrana de bază a Incaşilor. Astăzi, quinoa este consumată în întreaga lume, preferată mai ales pentru substanţele nutritive pe care le conţine. Pentru că este foarte sănătoasă, iată de ce este bine să mănânci quinoa măcar o dată pe săptămână.

Proprietăţile pe care le conţine quinoa

Quinoa oferă aproximativ 25% din doza zilnică necesară de proteine. În plus ea conține atât minerale, precum fier, magneziu, calciu, cât și vitamine, precum vitamina B1, B2, B3, C și E. Ea este totodată o sursă excelentă de fibre și conține acizi grași Omega-6.

Ține sub control colesterolul

După cum am menționat deja, quinoa conține fibre solubile. Acestea ajută la eliminarea excesului de grăsime de fiecare dată când mâncăm ceva. De asemenea, cantitatea de acizi grași pe care îl conține crește nivelul de colesterol bun (HDL) și îl reduce pe cel rău (LDL). În plus, antioxidanții stimulează metabolismul și îndepărtează grăsimile care se depozitează pe peretele arterelor, evitând astfel înfundarea lor.

sursa: thespruce.com

Crește nivelul de energie

Dacă există o mâncare care nu trebuie să lipsească din dieta unui sportiv, ea este quinoa. Bogată în proteine și aminoacizi, care sunt esențiale pentru construirea mușchilor și repararea țesuturilor după efort fizic, quinoa acționează ca un stimul energic în organism. Poate nu știai, dar quinoa conține de două ori mai multe proteine decât alte boabe.

Quinoa este recomandată persoanelor care suferă de diabet

Quinoa nu conține gluten. Prin urmare, includerea acesteia în alimentație nu reprezintă un pericol pentru persoanele cu boală celiacă. Quinoa este foarte bună și pentru persoanele care suferă de diabet, pentru că are un indice glicemic foare mic, care reglează nivelul zahărului din sânge și ține sub control tensiunea arterială.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol