19 martie 2024, 11:34

Cătina. Cum o folosești pentru efect maxim

Beneficiile fructelor de cătină asupra sănătății sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Fructele sunt folosite pentru prepararea ceaiurilor, uleiurilor, pentru nectar de cătină, sirop de cătină, sirop de cătină cu miere sau chiar sirop de cătină cu miere și propolis.

Cătina este de zece ori mai bogată în vitamina C decât citricele. Pe lângă aceasta, conține vitaminele A, complexul B, K, P și F, în timp ce vitamin E este foarte importantă pentru procesul de regenerare a organismului.

Recomandări. Cătină. Cum o folosești pentru efect maxim

Medicii homeopatici recomandă folosirea siropurilor de cătină ca tratament adjuvant pentru întărirea imunității, mai ales la copiii subnutriți sau cei care răcesc în mod frecvent.

Cea mai bună combinație pentru a obține efectul maxim de imunizare, conform specialiștilor, este amestecul de fructe zdrobite de cătină cu miere și, pentru cei fără alergii, și propolis.

Pentru copiii peste 4 ani, medicii specialiști recomandă o linguriță pe zi din această savuroasă combinație, timp de 3 luni, de la începutul sezonului rece. În cazul copiilor, administrarea poate fi zilnică pentru stimularea apetitului.

Cătina ajută la stimularea sistemului imunitar

Cătina, indiferent de formă consumată, ajută la stimularea sistemului imunitar, la tratarea răcelilor, gripei și a infecțiilor. Pentru a trata ciroza hepatică, se recomandă sucul de cătină pentru consum zilnic.

Atunci când este vorba de gripă sau pneumonie, siropul de cătină cu miere este soluția care grăbește vindecarea. De asemenea, bolile de splină și ficat, sterilitatea, depresia, anxietatea, se tratează cu suc sau ulei de cătină.

Rămâi sănătos pe timpul iernii

Sezonul rece reprezintă provocări atât pentru corp cât și pentru suflet. Susceptibilitatea crescută la infecții și răceli, nemulțumirea că ziua e prea scurtă, condițiile meteo sunt nefavorabile, oboseala, anxietatea, ne pot împinge la limite extreme. În această perioadă a anului este foarte important să avem grijă de sănătatea noastră. Cătina este soluția salvatoare – este printre puținele plante care conțin ulei prețios atât în pulpa boabelor cât și în semințele sale.

Astfel, datorită conținutului său bogat și echilibrat de vitamine, cătina este o sursă foarte valoroasă de sănătate, inclusiv pentru vegani. Cu antioxidanții sau, acizii grași nesăturați și oligoelementele din abudență, ne protejează și ne întărește celulele sistemului imunitar.

Pe lângă toate tratamentele, odihna în sezonul rece și nu numai este foarte importantă. Permiteți corpului să își recapete energia de care are nevoie pentru a lupta împotriva virușilor și stați acasă, evitând contactul cu alte persoane, în cazul în care sunteți bolnavi.

Mai multe pe www.honey-land.net


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol