27 aprilie 2024, 0:55

Ce alimente te ajută să ai o memorie mai bună

Creierul nostru are nevoie de anumite substanțe naturale pentru a funcționa la capacitate maximă, așadar, nutriția joacă un rol esențial în acest sens. În consecință, dacă ne dorim o memorie bună și o putere mai mare de concentrare, iată câteva alimente pe care le putem consuma în acest scop.

Nucile și semințele

sursa: financialtribune.com

Atât nucile cât și semințele au o sursă remarcabilă de vitamina E. Odată cu înaintarea în vârstă, consumul în cantități mari de vitamina E ajută la încetinirea regresului cognitiv. Pentru îmbunătățirea memoriei se recomandă să consumați 30 de grame pe zi de nuci, alune de pădure, nuci braziliene, fistic, caju, alune, semințe de floarea soarelui, semințe de susan sau semințe de in și unt de arahide, migdale ori tahini. Dacă vreți să beneficiați de proprietățile lor nutriționale, toate aceste produse se consumă în starea lor crudă și nesărată.

Fructele de avocado

sursa: descopera.ro

Datorită grăsimilor mononesaturate ale fructelor de avocado îmbunătățim sistemul cardio-vascular. Hipertensiunea este un factor de scădere al funcțiilor cognitive, iar acizii grași din avocado reduc tensiunea arterială. Medicii recomandă să fie consumat maxim o jumătate de avocado pe zi.

Fructele de pădure

sursa: allofpicts.com

Fructele de pădure conțin antioxidanți, antocianine și flavonoli care au un rolul de protecție la nivelul celulelor creierului. Aceste alimente se pot consuma zilnic în orice formă – proaspătă, congelată sau uscată.

Peștele gras

sursa: glowiv.com

Peștele precum somonul, sardinele, heringul și macroul este bogat în grăsimi esențiale omega-3, ceea ce ajută la prevenirea stărilor de nervozitate excesivă. Acest produs poate fi consumat de 3 ori pe săptămână sau se pot folosi suplimente alimentare cu ulei de pește.

Legumele cu frunze verzi

sursa: divahair.ro

Spanacul, varza kale, varza verde, ceapa verde, frunzele de mustar sau frunzele de nap procură o sursă bogată de acid folic, substanță care reglează nivelul de homocisteină în organism. Homocisteina reprezintă un aminoacid asociat cu un risc crescut de dezvoltare a bolilor cardiace și deficiențelor de memorie.

Cafeaua

sursa: descopera.ro

Oamenii de știință recomandă consumul zilnic, iubitorilor de cafea, cofeina fiind un element esențial pentru memorie și concentrare. Ceea ce trebuie știut, însă, este că aceste efecte ale cofeinei sunt doar temporare.

Legumele crucifere (varză, conopidă, broccoli)

sursa: descopera.ro

Atât varza, conopida, cât și broccoli sunt benefice în ceea ce privește conservarea memoriei pentru vârstnici.

Cerealele integrale

sursa: urbanlifestyle.ro

Ovăzul, pâinea integrală sau orezul brun ajută la buna funcționare a creierului și protejează organismul de afecțiunile cardiace. Așadar, cerealele integrale îmbunătățesc circulația sângelui, necesară tuturor organelor corpului.

Ciocolata neagră

sursa: publika.md

Boabele de cacao conțin foarte mulți antioxidanți care îmbunătățesc memoria. Ciocolata neagră conține stimulenți naturali esențiali, precum cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol