7 iunie 2022, 20:37

Cel puțin patru morți și zeci de răniți, în urma deraierii unui tren regional în Germania VIDEO

Cel puţin patru oameni şi-au pierdut viaţa şi circa 30 de călători au fost răniţi vineri, după ce un tren regional a deraiat în sudul Germaniei, informează Focus. Mai multe persoane (numărul este neclar încă, vineri seara se vorbea despre 12) sunt date dispărute. În tren se aflau circa 140 de persoane, potrivit Focus. Accidentul s-a produs nu departe de locul în care va avea loc la sfârşitul lunii summitul liderilor G7.

Accidentul s-a produs în apropiere de Burgrain, nu departe de renumita stațiune Garmisch-Partenkirchen. Unele vagoane ale trenului etajat au deraiat și s-au răsturnat, provocând moartea a patru persoane, rănirea a cel puțin 30, dintre care 15 grav.

Cauza accidentului, deocamdată necunoscută

Cauza accidentului nu este deocamdată cunoscută.

Trenul, care se îndrepta spre Munchen, era aglomerat în momentul accidentului, a menţionat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Potrivit ziarului regional Munchener Merkur, în tren se aflau mai mulţi elevi când s-a produs deraierea, la nord de staţiunea de schi Garmisch-Partenkirchen, în apropierea localităţii Burgrain. Câteva vagoane s-au răsturnat şi au căzut de pe terasament. Operațiunile de salvare și de degajare a traseului se dovedesc foarte anevoioase. Sâmbătă dimineață urma să sosească la fața locului o macara montană, capabilă să ridice până la 120 de tone, potrivit Focus.

La faţa locului a fost lansată o amplă operaţiune de salvare şi calea ferată a fost complet închisă.

Operațiunile de salvare continuau sâmbătă dimineață

Sâmbătă dimineață, operațiunile de salvare și anchetă erau încă în desfășurare.

Au fost trimise echipaje de salvare inclusiv din Austria vecină şi şase elicoptere au fost mobilizate, potrivit canalului de ştiri n-tv.

Un purtător de cuvânt al poliţiei locale, Stefan Sonntag, a declarat la televiziune că trenul regional era „foarte frecventat şi că numeroşi călători îl utilizau, de unde numărul ridicat de răniţi”.

15 soldați din garnizoana Mittenwald, care se aflau în trenul care a deraiat, au intervenit și au ajutat mult la salvarea a numeroși călători, după accident, scrie Focus. Lor le-a mulțumit public șeful echipei de intervenție de la fața locului.

”Am avut un mare avantaj cu cei 15, care se aflau în interior și ne-am putut coordona cu ei, au reușit să deschidă ferestrele din interior”, a declarat acesta într-un interviu pentru BR, în care i-a felicitat pentru gestul lor. În plus, cei 15 au acordat îngrijiri răniților, pe care i-au scos din tren prin ferestre.

Ministrul federal de Interne, Nancy Faeser (SPD), și-a făcut o idee despre dimensiunile tragediei, sosind la locul gravului accident vineri seara. ”Sunt profund șocată. Este o catastrofă teribilă”, a spus ministrul, potrivit Focus.

Accidentul s-a produs la circa zece kilometri de situl unde se va desfăşura între 26 şi 28 iunie summitul liderilor G7, în complexul de cinci stele al castelului Elmau.

Poliţiştii şi soldaţii care au fost desfăşuraţi pentru a pregăti şi securiza situl înainte de summit au fost trimişi să participe la operaţiunile de salvare.

Abonamentul de 9 euro

Accidentul a avut loc la două zile după intrarea în vigoare a unui abonament lunar de 9 euro care permite deplasarea cu trenuri regionale în toată Germania, o ofertă care a sedus numeroşi germani şi despre care se crede că ar putea duce la o aglomerare a trenurilor.

La lansarea acestui abonament excepţional, responsabilii companiei naţionale Deutsche Bahn şi-au exprimat îngrijorarea în privinţa tensiunilor din reţeaua feroviară în plină renovare, după ani de subfinanţare.

Site-ul editiadedimineata.ro a relatat pe larg despre acest abonament, despre motivele pentru care el a fost introdus de Guvernul federal și despre toate controversele legate de acesta.
CITIȚI AICI: 
Accidentul feroviar cu bilanţul cel mai tragic din Germania s-a produs în 1998, când un tren de mare viteză a deraiat la Eschede, în Saxonia Inferioară, provocând moartea a 101 persoane.
Accidentul feroviar mortal cel mai recent a avut loc pe 14 februarie 2022: o persoană a fost ucisă şi alte 14 rănite într-o coliziune a două trenuri locale în apropiere de Munchen

UPDATE

Numărul de morţi cauzate de deraierea unui tren în sudul Germaniei a crescut la cinci, după ce încă un trup neînsufleţit a fost scos de sub fiarele contorsionate sâmbătă, a anunţat poliţia germană, informează dpa.

Câteva persoane sunt în continuare date dispărute.

.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol