13 mai 2024, 22:46

Comportamente umane simulate în Orașul Virtual. Agenți generativi au fost capabili să poate conversații spontane fără a fi solicitați

Un grup de cercetători de la Universitatea Stanford și de la Google a efectuat un experiment pentru a observa dacă avatarurile bazate pe inteligență artificială pot simula un comportament uman credibil, cum ar fi memorarea, folosind modele mari de limbaj precum ChatGPT.
Cercetătorii au creat 25 de agenți de inteligență artificială cu identități diferite și au urmărit cum interacționează între ei, în mediul lor, un oraș virtual numit „Smallville”, care include parcuri, școli, cafenele, baruri, case și magazine. Practic, au creat personaje de jocuri video asemănătoare oamenilor, care folosesc inteligența artificială pentru a putea lua decizii, scriu antifake.ro și iflscience.com.
Numit Smallville, jocul urmărește 25 de personaje în viața lor de zi cu zi, deoarece acestea se comportă cât se poate de uman, având rutine tipice, cum ar fi dormitul și mâncatul și discutând între ele. Fiecare personaj are propria viață și o face ca și cum ar fi real.
Pentru a simula comportamentul uman, cercetătorii au folosit GPT 3.5, modelul din spatele ChatGPT al OpenAI, pentru a solicita agenților să efectueze sarcini specifice, cum ar fi să citească o carte sau să discute cu un bibliotecar.
După câteva observații, cercetătorii au concluzionat că acești agenți generativi au fost capabili să „producă comportamente sociale individuale și emergente credibile”.
De exemplu, au avut conversații spontane fără a fi solicitați pe parcursul zilei sau au organizat o petrecere de Ziua Îndrăgostiților din proprie inițiativă.
Astfel, aceste descoperiri arată cum modelul AI generativ din spatele ChatGPT poate fi folosit în aplicații de gestionare a sarcinilor complexe.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol