12 iunie 2022, 22:28

Cristina Nichita: „Gândul meu a fost să ajut cât mai mulți copii”

Cristina Nichita este antreprenoare (brand-ul „Nichi”), mentor și fostă politiciană. Este mamă și făuritoare de vise, de campanii, de proiecte. Ca fostă parlamentară, s-a luptat pentru drepturile copiilor cu dizabilități din întreaga țară. Iar lucrul care a mânat-o în lupta aceasta a fost chiar fiul ei, Ștefan, diagnosticat cu autism la vârsta de un an.

Ea are o definiție foarte clară a economiei sociale, după care s-a ghidat: este economia care ar trebui să pună împreună banul companiilor și banul statului cu nevoia din comunitățile care sunt încă nedezvoltate (categoriile defavorizate), este un tip de asociație, de cooperare.

„De 25 de ani, îmbrac femeia. La un moment dat, de pe marile podiumuri de modă ale lumii, viața m-a dus într-o situație pe care să o confrunt: fiul meu fusese diagnosticat cu autism. Acum 15 ani, am început să vorbesc public despre această afecțiune și am început să fac informare, conștientizare, strângere de fonduri”.

România are între 20.000 și 35.000 de familii care au măcar un copil cu tulburări de spectru autist. După ce s-a realizat profesional, Nichita și-a dat seama că o mamă motivată poate schimba lumea.

În Germania, a învățat respectul interuman și că există oameni altfel. A fondat un ONG și a deschis un centru și a ajutat milioane de femei din România.

„Mi-am promis mie ca, imediat ce voi avea rezultate, le voi da cât mai multor copii. Gândul meu a fost să ajut cât mai mulți copii să spună o silabă, să stea la masa de lucru, să fie integrați în grădinițe și școli, cum să redau cât mai mulți părinți comunității sau familiei extinse”.

Cristina Nichita a fost invitata lui Lucian Mîndruță la emisiunea „Ediția de Dimineață”, din 7 noiembrie, de la ora 10:30, la Digi 24. Urmăriți aici emisiunea:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol