8 august 2020, 6:11

Cum îndepărtezi pesticidele de pe fructe și legume

După cum bine știm, fructele și legumele sunt tratate cu pesticide – chimicale extrem de nocive pentru organismul nostru. Acestea sunt amestecuri de substanțe ce conțin ingrediente biologic active împotriva dăunătorilor (microbi, plante sau animale). Ingredientele biologic active sunt substanțe toxice cu potențial de degradare a mediului. Din aceste motive producerea, ambalarea, depozitarea, transportul și utilizarea pesticidelor sunt reglementate prin lege.

Sursă imagine: news.nationalgeographic.com

Vegetalele constituie o sursa importantă de elemente nutritive, cele mai importante fiind vitaminele și mineralele. Consumul zilnic de fructe și legume proaspete este recomandat atât persoanelor sănătoase, cât și celor care suferă de diverse avitaminoze.

Sursă imagine: motherjones.com

Totuși, pentru ca noi să ne bucurăm de toate efectele bune pe care le aduc fructele și legumele pe care le consumăm, trebuie să știm cum să curățăm fructele și legumele de pesticide.

1) Amestecăm 90% apă, 10% oțet de mere și 3-5 picături de apă oxigenată din clasa alimentară cu concentrație de 35% (peroxid de hidrogen).

Atenție: Mai întâi se pun picăturile de apă oxigenată în oțet și apoi apa!

2) Puneți fructele și legumele în apă și lăsați-le timp de 20 minute. Amestecați din când în când.

3) Spălați bine fructele și legumele, apoi le puteți consuma sau șterge și băga la frigider.

[Sursă imagine cover: rooftoprecipes.files.wordpress.com]

Antonia Iordan (foto) este nutriționist. A terminat un master de nutriție și remodelare corporală, iar după ce a devenit mamă – în urmă cu 4 ani – a pus mai bine în practică cele învățate în facultate. De 10 ani își conduce propriul business.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.