29 mai 2023, 19:19

Dictatorii fac lucruri trăsnite. Belarus lansează primul său computer, fabricat la uzina de televizoare Horizon. “Puteți să îl atingeți”

Mândrie peste măsură în Belarus, unde Lukașenko a arătat primul calculator produs în țara sa. La fabrica de televizoare.

„Am făcut o solicitare specială ca acest produs să fie adus la întâlnirea noastră de astăzi. Acesta este primul computer. Numărul unu! – pe care oamenii noștri isteți mi l-au făcut cadou”, subliniază el.

Lukașenko a spus că 12% dintre piese sunt autohtone, iar restul au fost aduse din străinătate din colaborări cu țări terțe, dar că intenționează că până la sfârșitul anului circa 30% dintre piese să fie făcute în Belarus.

„Dar ce e important este simplul fapt că el există. Puteți veni să îl atingeți mai târziu”, dă asigurări Aleksandr Lukașenko.

„Dacă nu vi s-ar fi spus că el a fost creat la fabrica noastră de televizoare Horizon, atingându-l nu ați fi zis că e produs în Belarus. Asta ne spune că avem potențial enorm”, conchide acesta.

Lukașenko nu a dat alte detalii privitoare la capacitatea laptopului: posibil ca acesta să nu fi avut o configurație prea strălucită, altfel nu ar fi pierdut prilejul să se laude cu acest lucru.

Citește și

No, abia ăsta-i bai! Taiwanul interzice exporturile de procesoare peste 25 MHz către Rusia și Belarus


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol