23 septembrie 2023, 18:14

ESCROC CU ȘTAIF. Tentativă de înșelătorie în numele Muzeului Național de Istorie

Inventivitatea escrocilor pare a nu avea limite, căci, iată, nu e de colea să îți dea prin minte o ecrocherie cu ștaif ca aceasta.  Muzeul Național de Istorie a României a avertizat, luni, despre o tentativă de înșelătorie în care este folosit numele instituției. Poate că nu vă sună sofisticat ca tehnică de înșelăciune, dar citiți despre ce este vorba și decideți după aceea.

„Ne-a fost semnalată existența unei scrisori cu conținut îndoielnic, în care, o persoană ce pretinde a fi angajată a unei așa-zise instituții subordonate muzeului – Arhivele Naționale ale Nobilimii Românești – promite destinatarului, contra unei sume de bani, înlesnirea obținerii unor documente care atestă apartenența la o familie nobiliară și dreptul de a revendica o moștenire”, potrivit unui comunicat.

Instituția precizează că nu are în subordine o asemenea entitate și nu încurajează astfel de practici. Deci NU există o asemenea instituție, mai ales că o asemenea titulatură ar fi sunat destul de ciudat în ultimii 30 de ani și s-ar fi făcut auzită.

“Rugăm cetățenii să nu dea curs acestei scrisori prin care se solicită bani în numele muzeului și să se adreseze urgent autorităților abilitate prin lege să soluționeze un astfel de caz”, adaugă reprezentații instituției, într-o postare în pagina de Facebook a muzeului.

Dragi prieteni,

Muzeul Național de Istorie a României avertizează cu privire la o tentativă de înșelătorie făcută în…

Publicată de Muzeul Național de Istorie a României pe Luni, 1 martie 2021


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol