3 octombrie 2023, 8:13

EUROPA. Franța și Portugalia vor vaccina GRATUIT populația

Din ce în ce mai multe țări își anunță strategia de vaccinare. Franța și Portugalia vor vaccina GRATUIT populația, s-a anunțat recent.

Vaccinarea împotriva Covid-19 în Franța va fi gratuită pentru toată lumea, a anunțat premierul Jean Castex. El a mai indicat că un milion de persoane vor fi vaccinate cu prioritate în ianuarie, scrie Le Monde.

Guvernul a alocat 1,5 miliarde de euro în bugetul asigurărilor sociale pentru 2021 pentru a permite această vaccinare gratuită.

Franța și Portugalia vor vaccina GRATUIT populația

Și Portugalia a anunțat același lucru.

Ministrul portughez al Sănătăţii, Marta Temido, a declarat că serviciul de sănătate publică al ţării va distribui gratuit vaccinuri împotriva COVID-19 pentru întreaga populaţie.

În timpul unui eveniment de prezentare a strategiei de vaccinare, ministrul Temido a declarat că ţara va cumpăra 22 de milioane de doze de vaccinuri anti-COVID-19 pentru suma de 200 de milioane de euro (243,14 milioane de dolari).

Directorul Agenţiei naţionale a medicamentului Infarmed, Rui Santos Ivo, a declarat că Portugalia a semnat acorduri pentru a cumpăra vaccinurile cu potenţialii producători CureVac, Pfizer-BioNTech, Moderna, Johnson&Johnson, Sanofi şi GSK.

Citește și

În 2021 vom avea ZECE vaccinuri anti-COVID-19


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol