4 septembrie 2023, 15:44

Grecia s-ar putea deschide de Paște pentru turiști

Optimism moderat în Grecia. Rata actuală a vaccinării arată că până în luna mai s-ar putea ajunge la o imunitate colectivă de 20%. La aceasta s-ar putea adăuga și imunitatea obținută în urma trecerii prin boală.

„Putem deschide de Paște”, a spus un reprezentant din sectorul turistic pentru cotidianul elen I Efimerida, luând în calcul, desigur, că totodată vor fi deschise şi restaurantele, chiar dacă cu reguli stricte, astfel încât „pachetul” să fie complet. Primii clienţi vizaţi sunt, desigur, cei din turismul intern, mai ales că se estimează că grecii vor evita călătoriile în străinătate și vor opta pentru destinații din țară. A doua țintă, în special pentru operatorii turistici din nordul Greciei, sunt vecinii din Balcani.

Afluxul obișnuit dinspre ţările balcanice în perioada Paștelui, mai ales dacă Paştele „cade” în luna mai, este de aproximativ 500.000 de turişti și este evident că dacă totul merge fără probleme, un astfel de val va veni ca o gură de oxigen pentru miile de afaceri turistice din zonă.

Grecia s-ar putea deschide de Paște pentru turiști. Protocoale România – Grecia – Bulgaria

Pe baza acestui raţionament, au fost demarate deja contacte bilaterale, pentru a nu se pierde timp preţios.

Ministrul grec al Turismului, Harry Theoharis, a avut o discuţie cu omologul său român, iar în luna martie Theoharis va veni în vizită la București pentru a conveni protocoalele cu privire la condiţiile în care se vor desfăşura aceste deplasări în scop turistic.

Dincolo de orice acorduri încheiate pentru certificatele de vaccinare, deosebit de atractivă pare a fi şi varianta ca operatorii eleni să acopere o parte din valoarea testului molecular (PCR) care va fi necesar, de exemplu oferind servicii suplimentare pentru turişti, în timp ce organizațiile turistice din nordul Greciei se pregătesc să preia inițiativa efectuării de teste rapide la frontierele terestre.

România, una dintre marile piețe pentru Grecia

România este una dintre cele mai mari cinci piețe pentru Grecia, întrucât în 2019 au venit în Grecia 1,378 milioane de vizitatori români, care au cheltuit în medie 350 de euro de persoană. În plus față de contactele bilaterale care au început în perspectiva Paștelui, se fac planuri şi pentru sezonul estival, întrucât școlile din România se închid pentru vacanţa de vară pe 15 iunie.

Există un interes similar pentru „piața” Bulgariei, cu precizarea că ambele țări au o rată de vaccinare similară cu cea din Grecia, scrie Hotnews.

Citește și:

Acord pentru vaccinații din Israel și Grecia. Vor putea călători fără restricții în cele două țări

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol