CITIRE

În București ne-am distrat la Outernational Days, ...

În București ne-am distrat la Outernational Days, festivalul multiculturalității

Între 7-9 iulie a avut loc în București, la Gradina Uranus, festivalul multicultural Outernational Days. Pe lângă concertele cu trupele venite din întreaga lume (Kenya, Senegal, Turcia, Belgia, România), festivalul s-a bucurat și de ateliere și discuții tematice. Am participat duminică, la a treia zi a festivalului, unde am descoperit cultura africană.

Mese de ping-pong, paleți așezați sub formă de șezătoare, o zonă de food court, poze de tip polaroid, imprimări pe plasă tip geantă și baruri cu băuturi reci, toate au fost prezente în curtea grădinii Uranus, sub turnul din interiorul perimetrului.

 

Aflat la a doua ediție, Outernational Days a strâns multe persoane curioase de elementele culturale prezentate de fiecare reprezentație în parte. Nu numai români au venit la acest festival, ci și foarte mulți străini în dorința de a descoperi locuri noi.

Am venit cu prietenul meu tocmai din Germania. Am văzut festivalul promovat pe social media și ne-am hotărât să venim în vacanță. De asemenea, avem niște prieteni care au mai vizitat Bucureștiul și am primit recomandări de la ei. Până acum ne-am simțit foarte bine și am descoperit o lume nouă„, a declarat o turistă.

 

Euforia hipsterilor

Așezați pe jos, în curtea Grădinii Uranus sau pe sacii puși la dispoziție de organizatori, tinerii cu stil funky și frizuri hipsterești s-au relaxat și s-au distrat pe ritmurile africane sau balcanice. Ei bine, tema multiculturalității se pare că este una de maxim interes pentru tinerii prezenți la festival, care au participat în număr destul de mare și la panelurile de discuție. De asemenea, tinerii nu s-au dat de-o parte nici la distracția de la after party-urile care au ținut până dimineața.

 

Am venit în toate cele trei zile și mă simt minunat! Am participat și la panelurile de discuții, totul a fost foarte interesant. Am descoperit culturi diferite și m-a făcut să fiu mai curios. Azi (n.r. duminică) mi-am convins mai mulți prieteni să vină și mă bucur că au venit. Sper să fie cât mai multe festivaluri de acest gen. (..) Am participat și la after party-uri, am ajuns în zori acasă, dar a meritat„, a declarat unul dintre tinerii prezenți duminică.

 

 

Canicula nu a oprit distracția

Un spectacol al multuculturalității! Să descoperi cultura africană mi se pare un lucru destul de rar întâlnit, mai ales în România. Decât să merg la Neversea, mă simt mai bine aici. Concertele au fost minunate, îl aștept și pe cel de azi (n.r. duminică). Am fost prezentă și ieri, m-a cam supărat căldura, însă am stat la umbră, pe un sac cu paie. Foarte inspirată alegerea organizatorilor de amenajare. Mă bucur că am venit„, mi-a transmis un tânăr cu o pălărie viu colorată.

 

Am venit special pentru Praed, care au cântat ieri seară (n.r. sâmbătă), dar mi-am luat full pass ca să văd cum e tot festivalul, mai ales că studiez în domeniul drepturilor omului. Cea mai bună alegere! Am reușit să strâng informații și poze pentru o lucrare la o materie restantă. Foarte originală ideea Outernational! O să vin și la anu` dacă se ține, indiferent de caniculă!„, a comentat o tânără studentă.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.