19 aprilie 2024, 8:02

Încă un studiu demonstrează beneficiile consumului de avocado de două ori pe săptămână

Un studiu publicat în „Journal of the American Heart Association” a estimat că avocado consumat cu regularitate este asociat cu o reducere cu 16% a riscului de boli cardiovasculare și o reducere cu 21% a riscului de boală coronariană, scrie Les Echos.

Grăsimea (bună) revine. Beneficiile pentru sănătate ale consumului de avocado sunt o mulțime, iar studiul evidențiază beneficiile sale pentru inimă.

Consumul de avocado de două sau mai multe ori pe săptămână este asociat cu un risc cu 16% mai mic de boli cardiovasculare și cu un risc cu 21% mai mic de boli coronariene, în comparație cu consumul lor rar sau niciodată, potrivit studiului publicat în  Journal of the American Heart Association.

Potrivit studiului consumul acestui fruct (o porție înseamnă jumătate de avocado) în loc de unt, brânză, carne procesată sau alte alimente bogate în grăsimi saturate este, de asemenea, asociat cu un risc mai mic de boli cardiovasculare (atacuri de cord și aritmie).

Aceste descoperiri le oferă dieteticienilor mai multe motive să sugereze includerea consumului de avocado într-o dietă sănătoasă, cum ar fi dieta mediteraneană (cunoscută și sub numele de dieta cretană). Dar cu siguranță nu este o soluție magică în sine.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol