5 martie 2021, 5:45

Inițiativă privată: acum poți vedea aproape la minut locurile libere la vaccinare

Acum poți vedea online locurile rămase libere pentru vaccinare în centrele din țară, cu actualizare la 30 de minute. Nu, nu este o inițiativă a Guvernului, adică acea instituție care a avut probleme cu platforma de programare la vaccinare, ci este o idee simplă pusă în aplicare de Răzvan Năstase, trainer la BIT Academy.

“Platforma pare să aibă un defect, în sensul că nu se actualizează întotdeauna locurile ocupate și anumite centre sunt afișate ca având locuri libere (când, de fapt, nu mai sunt locuri, iar asta face procesul de căutare a unui interval disponibil destul de anevoios). Ca să reușesc să găsesc ceva liber, am descărcat toate intervalele în care poți, într-adevăr, să te programezi și le-am încărcat într-o formă tabelară”, a explicat Răzvan pe Facebook.

Locurile libere din fiecare localitate pot fi vizualizate aici și datele sunt actualizate de două ori pe oră. Tabelul conține toate datele necesare: județul, localitatea, denumirea centrului și adresa lui, iar ultima coloană enumeră datele disponibile pentru vaccinare.

Pentru a folosi datele din tabel, urmează instrucțiunile publicate de jurnalistul Victor Kapra:

 1. Identifici locurile libere într-o localitate care îți convine;
 2. Suni la call center 0214144425;
 3. Dai datele personale, spui ce boală cronică ai (dacă ești sub 65 de ani) sau datele persoanei care are peste  65 de ani;
 4. Ceri programare în localitatea pe care ai ales-o.

 

Răzvan a publicat pe Github codul sursă al programului său, deci orice programator îl poate consulta, modifica sau îmbunătăți. Datele pot fi vizualizate în format HTML, CSV și XLSX.

În 15 ianuarie, Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, scria pe Facebook că a reușit relativ ușor să acceseze platforma de programare, dar că apoi a primit o mulțime de reacții și povești de la cetățeni care n-au putut face programări pentru ei sau membrii familiei.

Foto: BIT Academy


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

 1. Who?!

  17 ianuarie

  wooow… Asta da code :)))) call-uri de api… să sufoce și mai tare platforma… :))) Tare știrea!

  • Dacă Guvernul ar fi produs o platformă viabilă, n-ar fi fost nevoie de această inițiativă. Haideți să vedem părțile bune!

 2. Suciu Magda

  18 ianuarie

  Nu gasesc in lista judetul Cluj.

 3. Taz

  4 februarie

  Nu mai e de actualitate.
  Au blocat interogarile, nu mai merge.
  Platforma nu a mers de la inceput, daca te-ai inregistrat cu mail nu o sa vezi nici o programare, desi te-ai programat telefonic…
  Iti vezi programarea doar daca intri si te autentifici cu CNP.
  Statul roman te vrea mort, fraiere.
  Bine ca vaccinati asistatii sociali, si pe cei ce produc plus valoare si tin in spate atitia asistati sociali care nu vor sa munceasca si atitia pensionari, ii lasati ultimii… ca doar cine va plati oalele sparte pentru toti? Asistatii sociali sau pensionarii ? Bine gindit, stat roman….
  Sa plateasca cei de la stat care sint „indispensabili” toate ajutoarele sociale si pensiile, daca au de unde….
  De aia nu merg lucrurile de 30 de ani in tara asta, ca nu puteti gindi nimic.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.