4 august 2020, 17:09

Israelienii au creat roșii care ajută la combaterea maladiilor degenerative

Cercetătorii de la Universitatea Ebraică din Ierusalim au dezvoltat o nouă tulpină de roșii care poate ajuta la combaterea maladiilor degenerative, relatează Anima News.

Numită „Xantomato”  – este bogată într-o substanță numită zeaxantina, un pigment galben natural care ajută plantele în procesul de fotosinteză și este găsit în principal în porumb, portocale, ardei, dovleci și citrice, precum și, în concentrații mai mici, la pepene, mango, caise și piersici.

Zeaxantina

Echipa de cercetători, condusă de profesorul Joseph Hirschberg, specializat în genetică, biologie moleculară și inginerie genetică a plantelor, spune că adăugarea de zeaxantină la dieta zilnică ajută la reducerea dezvoltării bolilor degenerative, în special a degenerării maculare, care cauzează orbire la adulți.

În acest caz particular, zeaxantina ar proteja receptorii de lumină din retină de daunele cauzate de lumina albastră.

Zeaxantina reprezintă mai mult de jumătate din pigmenții din noua roșie, pe lângă vitaminele și alți nutrienți esențiali găsiți în mod obișnuit în aceste legume.

Avantaje

Noua tulpină conține chiar de șapte ori mai multă zeaxantină decât porumbul, care este principala sursă a acestei substanțe în dietele actuale.

Profesorul Hirschberg afirmă că „Xantomato” a fost dezvoltată folosind cultura genetică clasică și hibridizării diferitelor tulpini.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.