CITIRE

Liceeni români, noii inovatori de gaming. Competiț...

Liceeni români, noii inovatori de gaming. Competiția Gamecelerator 4.0

Elevii de liceu pasionați de jocurile video, dar mai ales de inovarea acestora, au avut ocazia să se înscrie la Gamecelerator 4.0, competiție educativă ce a avut loc în București.

Evenimentul a fost derulat cu ajutorul Ubisoft România, una dintre cele mai importante companii de gaming, și Junior Achievement Romania, iar scopul de a pregăti o viitoare carieră în domeniul IT, încă din timpul liceului, prin dezvoltarea competențelor tehnice și a celor antreprenoriale, în contexte learning by doing, se arată pe site-ul oficial al competiției.

De la hobby la șansă de afirmare

S-au înscris 250 de elevi bucureșteni, care au format echipe, însă numai 20 dintre acestea au reușit să fie mentorate de Ubisoft și astfel au descoperit ce oportunități de carieră le oferă industria jocurilor video.

Cele 10 echipe finaliste au propus jocuri captivante pentru calculatoare, de la shotere dinamice, fightere de tip 2D până la jocuri de strategie, dar și jocuri pentru telefoanele mobile. Câștigătorii sunt trei  elevi de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu și Colegiul Național Matei Basarab din București care au format echipa Pixel Brothers. Gun for life este numele jocului cu care s-au impus, fiind un shooter cu tematică SF, plin de adrenalină și care testează reflexele și coordonarea jucătorilor, iar acum vor putea să se vadă din interiorul unei companii cum se lucrează în această industrie, primind un internship la Ubisoft.

Fiecare membru al echipei a învățat cât de importantă este organizarea. Concursul a fost foarte util pentru a ne obișnui cu crearea de software în industrie, impunându-ne termene limită pe care trebuie să le respectăm, și o anumită calitate care trebuie să o aiba produsul final. Am învățat să facem compromisuri, să eliminam anumite feature-uri care erau riscante, spre exemplu multiplayer-ul, și să ne concentram pe ceea ce conteaza, în cazul nostru feel-ul jocului.

Gamecelerator reprezintă șansa pasionaților de jocuri video să-și transforme pasiunea și hobby-ul într-o carieră, acest lucru făcându-mă sa îl recomand cu încredere oricărui jucator pasionat pe care îl cunosc pregătește elevii pentru o viitoare carieră în domeniul IT, încă din timpul liceului, prin dezvoltarea competențelor tehnice și a celor antreprenoriale, în contexte learning by doing.„, este citat unul dintre câștigătorii competiției de către JA Romania.

Inclusiv cei de la Ubisoft sunt foarte mulțumiți de lucrurile bune care au rezultat din această competiție, subliniind importanța domeniulul IT bazat pe gaming.

Gamecelerator este o inițiativă foarte bună care, după părerea mea, a produs rezultate remarcabile. Pe de o parte, și cel mai important, a pus tineri ambițioși și cu dorința de a lucra în domeniu în fața realității muncii la un proiect complet de joc video – din care fiecare a putut să tragă o concluzie personală, indiferent dacă a câștigat sau nu. Pe de altă parte a arătat potențialul care există în noile generații – un lucru benefic și dătător de speranță pentru o industrie la început de drum.„, a declarat unul dintre Game Designer de la Ubisoft.

[Sursă foto: Gamecelerator.jaromania.org]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.