19 aprilie 2024, 14:17

Mângâiatul vacilor, medicament emoțional în pandemie

Renee Behinfar locuiește singură în Scottsdale, Arizona. Pandemia a făcut-o să-și dorească uneori căldură și atingere. Într-o după-amiază, a fost „sufocată” de o îmbrățișare a unei vaci de două tone. Se pare că oamenii se înscriu pe liste pentru a îmbrățișa vaci la ferme din întreaga țară, mulți fiind disperați după afecțiune.

La Aimee’s Farm Animal Sanctuary din Queen Creek, Arizona, sunt aproximativ o sută de animale de fermă salvate, multe cu dizabilități. Ședințele cu vaci, care costă 75 de dolari pe oră, sunt rezervate complet până în iulie 2021. Proprietara Aimee Takaha spune că primește în jur de 20 de apeluri pe zi despre serviciul pe care-l oferă de cinci ani. Afacerea au crescut foarte mult în ultimul an.

Bovinele se îndreaptă singure către oaspeți, pentru a primi îmbrățișări și mângâieri. De asemenea, le place să se rostogolească lateral și să-și sprijine capul de oameni.

Suzanne Vullers oferă ședințe cu vaci la ferma sa din Napoli, NY. Este un serviciu disponibil oaspeților, de aproximativ trei ani. Ea și soțul ei, Rudi, oferă sesiuni de o oră câteva zile pe săptămână, din mai până în octombrie, pentru 75 de dolari pe oră. Totul se rezervă rapid; acum, totul este complet până în luna mai. Vizitatorii pot alinta cele două vaci ale fermei, Bella și Bonnie. De asemenea, ei pot petrece timp cu cei șase cai ai fermei.

În Hawaii, James Higgins are o fermă cu 67 de vite. El a început să ofere ședințe de mângâiere de 75 de dolari pe oră în urmă cu aproximativ trei ani, iar oaspeții pot chiar să rezerve prin Airbnb. Odată ajunși în sanctuar, trei vaci – Uma, Tulsi și Devi – vin cu nerăbdare la trap, la chemarea lui Higgins.


Citește și:
Caprele britanice de pe Zoom fac bani frumoși


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol