6 decembrie 2023, 5:38

Marea Neagră. Explozie la bordul unei nave comerciale aflate la 30 km de Sulina

O explozie s-a produs în această dimineață la bordul unei nave comerciale aflate la 30 km de Sulina. Nu este clar dacă a avut loc în compartimentul motor sau a fost provocată de o mină marină. Garda de Coastă românească a intrat în alertă, dupä ce a primit un mesaj de ajutor din largul Märii Negre, zona Sulina.O navă comercială a anunţat că la bordul său a avut loc o explozie.

A fost declanşată o operatiune pentru salvarea membrilor echipajului. Toţi cei 12 membri ai echipajului au fost aduși în sigurantä în portul Sulina, la bordul unei nave românești, relatează RRA..

Autoritatea Navală Română desfășoară in acest moment cercetări.

Reprezentanții Gărzii de Coastă au transmis că apelul de urgență a fost emis în această dimineață, la ora 06.50, de câtre nava comercială sub pavilion Togo. “La acțiunea de salvare a participat un mijloc de mobilitate din cadrul Gărzii de Coastă și o navă specializată SAR din cadrul Agenției Române de de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM)”, transmite Garda de Coastă, care conchide că toți membrii echipajului au fost aduși în siguranță în portul Sulina.

Contactați de Biziday, reprezentanții ARSVOM au confirmat că au preluat în siguranță cele 12 persoane aflate la bordul navei Seama și le-au predat ambulanței la ora 08.25. Din primele informații, una dintre ele are arsuri. Despre cauza exploziei, au precizat că o anchetă va fi realizată de către alte instituții abilitate.

Sursa foto: biziday.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol