30 noiembrie 2021, 14:31

Medicul care l-a tratat pe Aleksei Navalnîi a dispărut

Misterul se adâncește în jurul lui Aleksei Navalnîi și a internării în spital din august 2020, la Omsk. După ce la începutul lui februarie unul dintre medicii care l-au tratat a murit brusc, acum un altul, pur și simplu, dispare.

Medicul din Siberia care l-a tratat pe Alexei Navalnîi în august 2020, la Omsk, după ce opozantul rus s-a simţit foarte rău la bordul unui avion, dovedindu-se ulterior că a fost otrăvit, este dat dispărut, a anunţat poliţia.

Poliţia din regiunea Omsk a anunţat că medicul Aleksandr Murahovski a părăsit o bază de vânătoare dintr-o pădure cu un vehicul de teren, vineri, şi de atunci nu a mai fost văzut, scrie DW.

Pentru căutarea bărbatului s-au mobilizat serviciile de urgenţă şi voluntari.

În căutări se folosesc şi drone şi un elicopter.

Murahovski a fost medic şef la spitalul din oraşul siberian Omsk unde a fost tratat Navalnîi o perioadă, după ce i s-a făcut rău în avion. El a devenit ulterior ministru regional al Sănătăţii.

Un alt medic a murit brusc

Acest episod intervine după un altul, la începutul lunii februarie, când un alt medic de la același spital a decedat brusc. Amănunte AICI

Medicul rus Serghei Maksimișin, care l-a tratat pe opozantul Navalnîi, după ce acesta fusese otrăvit, a murit brusc. Maksimișin era medic șef adjunct în cadrul spitalului de urgență din Omsk, locul în care a ajuns Navalnîi după ce a fost otrăvit cu Noviciok.

Spitalul a transmis la data decesului  un comunicat de presă, relatând că Serghei Maksimișin a murit „brusc” la vârsta de 55 de ani.

„Cu regret, vă informăm că medicul șef adjunct pentru anestezie și resuscitare din cadrul Spitalului de Urgență №1, asistent al departamentului Universității medicale de stat din Omsk, doctor în științe medicale, Maksimișin Serghei Valentinovici a murit brusc”, se spune în comunicat, fără a se preciza cauza decesului.

Maksimișin nu a oferit nicio informare de presă, la momentul internării lui Navalnîi. În calitate de medic șef adjunct al spitalului pentru anestezie și resuscitare, el a fost unul dintre cei mai importanți medici de la nivelul spitalului, relatează CNN. Se pare că era, de asemenea și unul dintre principalii martori din dosar.

Citește și:

Vaccinurile anti-Covid rusești sunt „la fel de sigure ca un Kalașnikov”

Unde ești tu, Tolstoi, Doamne? De la “Otrăvitorul de chiloți”, la “Sunt bine. Mama mi-a adus sarmale.”


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.