26 aprilie 2024, 23:15

Moda în Bucureştiul interbelic, la Palatul Șuțu

Atmosfera Bucureștiului interbelic este recreeată prin intermediul expoziției „Moda în Bucureştiul interbelic”, care se va deschide peste câteva zile.

Expoziţia se va deschide pe 18 noiembrie la Palatul Suţu.

Ea  îşi propune să recreeze atmosfera Bucureştiului interbelic prin intermediul unor costume, accesorii vestimentare şi fotografii de epocă.

În sala de conferinţe de la parterul Palatului Suţu vor fi admirate costume elegante, chipuri şi imagini ale oraşului, interioare de casă – acum o amintire vie a vieţii frenetice de atunci, în Bucureşti.

Moda în Bucureştiul interbelic. Fotografii, personaje, terase

Expoziţia va prezenta publicului costume purtate în perioada interbelică, accesorii vestimentare, ansambluri decorative interioare, fotografii, personaje şi imagini ale oraşului cu arhitectură modernă, artere aglomerate de pietoni eleganţi şi automobile, străzi, bulevarde, birturi şi terase.

Mobilierul, cristalul şi porţelanul care împodobeau interioarele caselor bucureştene vor recompune imaginea interbelică a Bucureştiului, capitală europeană.

Alături de costume sunt valorificate Colecţiile Fotografii, Cărţi poştale şi Clişee fotografice, Artă Decorativă-Metal, Artă Decorativă-Cristal şi Porţelan, Artă Decorativă-Mobilier, Diverse, Ştiinţă-Tehnică.

Una dintre cele mai vechi reședințe aristocratice din București

Palatul Suţu este una dintre cele mai vechi reşedinţe aristocratice din Bucureşti. Și unul dintre puţinele imobile care au rămas nemodificate de mai bine de 150 de ani. A fost construit de Costache Suţu după planurile arhitecţilor Conrad Schwink şi Johann Veit între anii 1833 și 1835.

Interiorul palatului a fost proiectat în anul 1862 de Karl Storck, recunoscut sculptor şi artist decorator. A fost amenajată scara de acces la etaj, desfăcută monumental în două braţe, iar problema de perspectivă a fost deschisă prin montarea în peretele din faţă a unei oglinzi adusă de la Murano şi prinsă într-un frumos ancadrament. Deasupra oglinzii se află medalionul sculptat în lemn al Irinei Suţu, soţia proprietarului.

Expoziţia va putea fi vizitată până pe data de 14 februarie 2021.

Cum și-a primit titulatura Mița Biciclista, fructul interzis al perioadei interbelice

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol