20 iunie 2024, 1:58

Persoanele care locuiesc în apropierea unui drum aglomerat riscă să facă o boală de piele

Noi cercetări sugerează că oamenii care trăiesc mai aproape de un drum important, de o șosea aglomerată sunt mai susceptibili de a dezvolta o afecțiune a pielii numită dermatită atopică.

O analiză a fișelor medicale realizată timp de 13 ani de către cercetătorii americani s-a concentrat pe pacienții din Denver, de la sugari până la vârsta de 18 ani. Cei cu eczemă au fost comparați cu un grup de control de dimensiuni egale de pacienți fără dermatită atopică. În total, studiul a inclus peste 14.000 de copii, iar cercetătorii au calculat distanța de la casele pacienților până la primul drum cu trafic anual de peste 10.000 de vehicule pe zi.

Riscul de eczemă (dermatită atopică) a scăzut cu 21% pentru fiecare creștere de 10 ori a distanței față de un drum principal, a constatat studiul.

Descoperirile au fost publicate într-un supliment online din februarie al publicației The Journal of Allergy and Clinical Immunology și prezentate în timpul unei întâlniri la San Antonio a Academiei Americane de Alergie, Astm și Imunologie.

Peste 230 milioane de oameni din lumea întreagă suferă de dermatita atopică. 20% dintre copiii și adolescenții de pe mapamond au de-a face cu această afecțiune.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol