27 ianuarie 2022, 5:40

Radu Vancu: „Poezia română a devenit una a omului concret, care vorbește pentru alți oameni concreți”

Radu Vancu își justifică mesajele propagate prin social media prin faptul că artiștii în general și scriitorii în particular sunt dezamăgiți de clasa politică din România. Poezia nu este pentru el un univers compensatoriu sau un turn de fildeș, ci o expresie a lumii.

Radu Vancu a fost invitatul lui Lucian Mîndruță la emisiunea „Ediția de Dimineață” de la Digi 24, din 28 noiembrie, de la ora 10:30. Urmăriți aici emisiunea integrală:

„Poezia română a devenit una a omului concret, care vorbește pentru alți oameni concreți”, a spus Vancu.

Poetul de astăzi este unul care se duce spre realitate, care mai iese și în stradă.

„Cititul poeziei este o formă de a căuta intensitate în lumea asta. Nu poți înainta prin realitate dacă nu ai niște colțuri de plăcere ale tale, care să-ți dea certitudinea că viața merită trăită.”

Şase minute de lectură pe zi pot reduce nivelul stresului cu până la 68%, arată un studiu al unei universități engleze. Românii, însă, nu depășesc acest prag, în medie. Barometrele culturale actuale sunt, din păcate, deprimante și arată cât de prost stăm la lectură, cumpărat de carte și creație, față de restul țărilor Europei.

În cadrul emisiunii, Radu Vancu a trecut în revistă stilurile câtorva poeți contemporani români, dar a și arătat de ce ne cramponăm, în materie de cultură lirică, de unele nume din trecut, precum Mihai Eminescu.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Mocanu

    28 noiembrie

    Multumesc din suflet pentru emisiunile de suflet de duminica!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.