24 iunie 2024, 6:09

Salamul de Sibiu ajunge în Statele Unite. Oficial, cu aprobare

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București salută faptul că salamul de Sibiu și alte produse românești din carne de porc vor ajunge în Statele Unite. Recent, Serviciul de Inspecție și Siguranță Alimentară (Food Safety and Inspection Service – FSIS) al U.S. Department of Agriculture a stabilit că legile, reglementările și sistemul de inspecție pentru siguranța alimentelor din România ating un nivel de protecție echivalent cu cel aplicat pe plan intern în Statele Unite, restabilind astfel eligibilitatea României de a exporta în SUA produse din carne de porc provenite din unități românești certificate.

Grupul Cris-Tim a fost acreditat pentru exportul salamului de Sibiu IGP pe piaţa din Statele Unite în urma unui audit al Food Safety and Inspection Service (FSIS) efectuat în România, informează producătorul de mezeluri.

Potrivit unui comunicat al companiei, auditul a certificat că sistemul românesc de inspecţie a cărnii şi produselor din carne poate asigura controlul final, supravegherea şi aplicarea legislaţiei. Obţinerea acestei acreditări este rezultatul unui efort conjugat al Cris-Tim şi al altor producători de mezeluri din România, al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi al ambasadelor celor două ţări – SUA şi România, scrie Agerpres, relatează Economica.

„Mulţumim în mod special ANSVSA, domnului preşedinte Alexandru Bociu, vicepreşedinţilor şi întregii conduceri pentru toate eforturile depuse. După ani de muncă susţinută, este prima conducere care a făcut posibilă această realizare, cu beneficii atât pentru economia ţării noastre, cât şi pentru producătorii de carne din România. Totodată, mulţumirile noastre merg şi către Ambasada SUA în România, către Ambasada României în SUA, cât şi către ceilalţi producători din România care prin eforturile depuse, au dus la obţinerea acestei acreditări extrem de importante pentru ţara noastră”, a declarat CEO-ul grupului, Radu Timiş Jr.

Fondat de familia Timiş acum trei decenii ca o mică afacere, Grupul Cris-Tim este astăzi liderul pieţei de carne procesată şi al pieţei de ready meals, totodată un jucător important în domeniul lactatelor şi al ospitalităţii. Grupul este şi cel mai mare jucător cu capital românesc de pe piaţa locală care deserveşte 18 ţări europene dintre care două în afara Uniunii Europene. Peste 35% dintre produsele exportate sunt din categoria de salamuri, urmate îndeaproape de mici, parizer, specialităţi şi cârnaţi. Exportul este prioritar în strategia de creştere a Grupului Cris-Tim, cu o pondere anuală în cifra de afaceri de peste 12% la acest moment.

În 2017, Cris-Tim a lansat în premieră Eticheta Curată, devenind primul producător de astfel de produse.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol