27 aprilie 2024, 5:19

Sărbătorile de iarnă, tot mai aproape! Topul celor mai frumoase 6 târguri de Crăciun

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi. Încă mai ai timp să profiți de ocazie și să te documentezi unde este cel mai frumos târg de Crăciun. Marile târguri europene se pregătesc încă din luna noiembrie.

Iată o listă cu destinații pe care nu trebuie să le ratezi în luna decembrie:

Munchen, Germania

Târgul de Crăciun din Munchen, Munchner Christkindlmarkt, începe în noiembrie, imediat după Ziua Recunoștinței a americanilor. Pe lângă piața tradițională din inima Munchenului, în Marienplatz, cea mai vizitată și cea mai cunoscută deopotrivă, cocheta capitală bavareză găzduiește aproximativ 20 de piețe de Crăciun plus un festival al iernii, cultural-etnic, un sat bavarez de Crăciun, patinoare naturale sau artificiale sau piețe de Crăciun mai speciale, cum ar fi “Piața Roz”, prezintă spunehellovacantelortale.ro.

Koln, Germania

Un alt târg de Crăciun care intră în topul celor mai frumoase din Europa este în Koln. Organizatorii își surprind vizitatorii de la an la an în Piața centrală din Koln, Weihnachtsmarkt Am Kolner Dom. Avantajul târgului este faptul că este situat foarte aproape de zona comercială a orașului, Neumarkt. Se deschide spre finalul lunii noiembrie, iar festivitățile țin pană de Crăciun, transmite wall-street.ro.

Turistii se pot bucura de ciocolată caldă, produse de patiserie, de decorațiunile de Crăciun dar și de mâncăruri pregătite cu produse locale.

Monschau, Germania

Monschau este o destinație mai puțin cunoscută din Germania, însă ce o face încântătoare este datorită caselor albe construite de-a lungul unui rău destul de vijelios. Centrul orașului nu se compară cu zonele centrale din Koln sau Munchen, însă asta nu înseamnă că târgul de Crăciun din Monschau este mai puțin plin de viață. Orașul este decorat cu brazi de Crăciun și luminițe viu colorate, care se reflectă noaptea în apele rapizi ale răului.

sursa foto: aachener-nachrichten.de

Ghent, Belgia

Târgul de Crăciun din Gent se întinde pe majoritatea străzilor din centrul istoric al orașului, peste 150 de cabane din lemn vând de la suveniruri, la dulciuri și băuturi calde. Cele mai multe standuri vând unul dintre cele mai exportate produse belgiene, berea. În perioada Crăciunului, castelul din Ghent este decorat de sărbătoare iar subsolul este transformat într-o mică berărie, unde băutura este servită într-un decor medieval.

Târgul de Crăciun din Ghent este deschis din noiembrie până la final de decembrie.

sursa foto: demorgen.be

Bruxelles, Belgia

O plimbare prin Bruxelles, de Crăciun, e ca și când te-ai putea transporta înapoi în timp, în epoca medievala. Târgul de Crăciun din Bruxelles este inedit prin faptul ocupa tot orașul, nu doar centrul vechi, așa cum se întâmplă în majoritatea capitalelor europene. Prin tot orașul sunt puse panouri care le indica turiștilor pe unde se aventureze, astfel încât nu rateze nicio distracție sau o degustare dulce. Este format din căsuțe fermecătoare cu produse locale, de la dulciuri, la decorațiuni, mâncare și băuturi speciale. Mai puteți experimenta la târg câteva ture cu roata panoramica sau la patinoar. Shopping-ul de suveniruri este un adevărat sport local, la fel și găsirea barurilor belgiene, unde turiștii se ascund de frig. Muzica de Crăciun răsună din toate colturile, iar mireasma preparatelor belgiene te îmbie la un festin, susține roxanacioban.ro.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Paris, Franta

Parisul ne surprinde și în perioada sărbătorilor. Orașul luminilor capată o alta dimensiune în preajma Crăciunului. În Paris, exista câte un târg de Crăciun în apropierea fiecărui obiectiv turistic important, Turnul Eiffel, Muzeul Louvre, Champs-Elysees, Bazilica Sacre-Coeur. Însă nici zonele mai mărginașe ale orașului (Montmartre, de exemplu) nu trebuie evitate, chiar daca acolo nu se organizează în mod tradițional niciun un târg de Crăciun.

Târgurile de Crăciun din Paris se deschis la sfârșitul lunii noiembrie și se închid la începutul lunii ianuarie.

sursa foto: ziarulunirea.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol