7 iunie 2022, 16:55

Start-up-ul românesc .lumen, care produce ochelari pentru nevăzători, a intrat în semifinalele unei competiții internaționale

Veste bună pentru start-up-ul românesc .lumen, care produce ochelari pentru nevăzători! Acesta s-a calificat în semifinalele EIT Health Catapult, o competiție unică, care oferă beneficii consistente startup-urilor care dezvoltă soluții inovatoare în domeniul sănătății, precum și expunere în fața investitorilor și experților de top din industrie.

Finala va avea loc în perioada 1-3 decembrie sub forma unui eveniment online, iar proiectul care câștigă Premiul Publicului va fi expus pe panoul digital de pe clădirea Nasdaq Tower din New York.

Juriul EIT Health Catapult a selectat cele mai bune 42 de echipe europene dintre sutele de înscrieri, ce acoperă trei arii de expertiză: Biotech (Biotehnologie), MedTech (Tehnologie Medicală) și Digital Health (soluții digitale pentru sănătate).

Echipele semifinaliste beneficiază de un program intensiv de mentorat timp de două zile ,dar și de o perspectivă extinsă în scopul optimizării modelului de business. Aceștia fac echipă cu mentorii și își prezintă proiectele în fața unui juriu format din investitori în perioada 1-3 decembrie.

Cele 21 de echipe cu cele mai bune concepte de business vor merge mai departe în Marea Finală. Primele trei startup-uri în fiecare din cele trei categorii vor primi finanțare și acces la rețeaua EIT Health de investitori și jucători de top din domeniul sănătății din Europa și nu numai.

Startup-ul românesc .lumen produce ochelari care folosesc tehnologie AI pentru a ajuta persoanele cu deficiențe de vedere să se deplaseze. Prin soluția produsă, compania își propune să preia și să îmbunătățească beneficiile oferite nevăzătorilor de către un câine-ghid. Despre .lumen, editiadedimineata.ro a scris în mai multe rânduri.

Cornel Amariei, antreprenorul român care a inventat ochelari pentru a ajuta nevăzătorii să se deplaseze, a fost invitatul lui Lucian Mîndruță la emisiunea ”Ediția de dimineață”, la Digi24, iar noi am prezentat un material amplu despre acesta. Vă invităm să îl recitiți AICI.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol