28 iulie 2021, 6:48

STUDIU. Reinfectarea cu COVID-19, aproape imposibilă în primele șase luni

Cercetătorii  de la Universitatea Oxford au realizat un studiu. Reinfectarea cu COVID-19 este aproape imposibilă în primele șase luni, cred ei.

Este puţin probabil ca persoanele care au avut COVID-19 să contracteze din nou virusul timp de cel puţin şase luni după prima infectare. O spune studiul britanic. Realizat  în rândul cadrelor medicale aflate în prima linie în lupta împotriva pandemiei, scrie CNBC.

„Este o veste foarte bună pentru că putem fi siguri că, cel puţin pe termen scurt, majoritatea persoanelor care au avut COVID-19 nu se vor îmbolnăvi din nou”, a declarat David Eyre. El este profesor la Departamentul pentru Sănătatea Populaţiei din cadrul Oxford și unul dintre coautorii studiului.

Reinfectarea cu COVID-19, aproape imposibilă?

Studiul  face parte dintr-un program major de testare a personalului. El a fost realizat într-o perioadă de 30 de săptămâni, între aprilie şi noiembrie 2020.

Rezultatele sale nu au fost evaluate de alţi oameni de ştiinţă şi au fost publicate pe site-ul MedRxiv. Din această cauză încă nu există raportări științifice la el.

Profesorul Eyre este de părere că masa de subiecți monitorizată până acum va trebui să fie în continuare urmărită.

„Vom continua să urmărim cu atenţie acest grup de cadre medicale pentru a vedea cât durează protecţia. Și dacă infecţia anterioară afectează gravitatea bolii dacă oamenii se reinfectează”, a mai spus Eyre.

Studiul intervine în momentul în care peste tot pe glob se pune problema reinfecției.

Cazuri izolate de reinfectare cu COVID-19 au provocat îngrijorări că imunitatea ar putea fi de scurtă durată, iar pacienţii care s-au recuperat s-ar putea îmbolnăvi rapid din nou.

Lumea după COVID-19. Predicțiile lui Bill Gates VIDEO

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.