25 octombrie 2021, 23:46

Suflet Colectiv – Tribut Alex Penescu. Povestea piesei VIDEO

În preajma comemorării tragediei de la 30 octombrie 2015, Alex Penescu a lansat “Suflet Colectiv”, un tribut pentru toți cei care au trecut atunci prin Iad. Dar și un imn al supraviețuitorilor tragediei de la clubul Colectiv, în urma căreia și-au pierdut viața 65 de oameni.

Povestea lui Alex Penescu este una dureroasă și traumatizantă, dar este până la urmă povestea unui învingător. Povestea unei lupte spuse cu îndârjire. A unor game obsedante și a unor mâini care nu vor să o asculte și să o reproducă. Până într-o zi…

Dar să vedem care este povestea acestei piese…

Suflet Colectiv. Povestea piesei

„În decembrie 2015, când m-am trezit după 5 săptămâni de comă, aveam clar în minte refrenul acestei piese, o parte din motivele de chitară și părți din strofe – de fapt pentru aceste părți știam exact fiecare notă și fiecare vers”, povestește Alex Penescu.

“Ceea ce nu exista încă la acel moment am compus ulterior, tot în minte, căci am stat încă mult timp în spital. Întoarcerea acasă după lunile de spitalizare nu a însemnat însă nici pe departe reîntâlnirea cu pianul. Abia după 4 ani și zeci de operații am putut, cu limitările mari care încă există, să pot cânta și înregistra piesa”.

Acomodarea

“După Colectiv a fost o lungă perioadă în care mi-a fost foarte dor să pot cânta, dar nu am putut, iar experiența muzicii a început să arate altfel pentru mine.”

“Dacă înainte puteam oricând să transpun orice stare, gând sau sentiment pe note, pur și simplu așezându-mă la pian, după accident muzica a existat doar în vise și dorințe, timp de câțiva ani. Oricât mi-aș fi dorit să cânt, fizic era imposibil. Mâinile mele suferiseră arsuri extrem de grave, fuseseră grefate, operate, cusute, bandajate. Iar mobilitatea degetelor a fost pentru multă vreme inexistentă.”

“ Unul dintre medicii care m-au văzut la aproximativ 2 ani după accident mi-a spus că nu o să mai cânt niciodată la pian” , mărturisește Alex Penescu.

Suferință. “ Suflet Colectiv”

Din suferință și tragedie s-a născut “Suflet Colectiv”.

Un tribut pentru toți cei care au trăit iadul de la clubul Colectiv. Și mai ales, pentru cei care s-au transformat în îngeri, lăsând o lume întreagă împietrită de durerea unei întregi generații.

Melodia “Suflet Colectiv” a fost lansată pe 30 septembrie. Pentru ca acest demers artistic să prindă contur, lui Alex Penescu i s-au alăturat două nume celebre ale rockului românesc: Costin Adam (Phoenix) și Călin Pop (Celelalte Cuvinte).

Melodia lui Alex Penescu este difuzată zilnic la TVR 3, de luni până vineri, orele 10.55, 14.55, 15.55, 20.55, sâmbăta de la orele 10.55 și 17.25. Iar duminica de la ora 17.25, în semn de omagiu adus celor 65 de oameni care și-au pierdut viața în urma incendiului de la clubul „Colectiv”, din 30 octombrie 2015.

Sau, dacă vreți, o puteți vedea și asculta mai jos


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.