CITIRE

Țărmurile râurilor din vestul României readuse la ...

Țărmurile râurilor din vestul României readuse la viață de un nou proiect de dezvoltare urbană

Țărmurile râului Someș, care străbate orașul Cluj-Napoca, vor dispune de benzi pentru pietoni și biciclete, în conformitate cu un proiect de dezvoltare urbană.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a organizat anul trecut un concurs, intitulat Reconsiderarea Someșului. Firma de arhitectură Practica a câștigat concursul și propune noi inițiative de amenajare. Firma are birouri în Madrid, Sevilla și în Santiago.

Proiectul câștigător presupune transformarea malurilor râurilor pe o lungime de 10 km, pentru a include piste pentru pietoni și biciclete, și zone special amenajate pentru terase și concerte. Platforma sălii de sport din oraș va fi transformată astfel încât să devină un punct de atracție care ar putea funcționa, în funcție de anotimp, ca un patinoar, ca loc de desfășurare a unui târg de Crăciun sau pentru organizarea de concerte. De asemenea, proiectul include rampe speciale pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilități pe malul râului.

Sursa ziuadecj.realitatea.net

„Râul Somes nu mai este înțeles ca o linie subțire care împarte orașul în jumătate, ci mai degrabă ca o bandă importantă ce face parte din Cluj-Napoca, încorporând sisteme ecologice distincte și integrând spațiul public. Someș este conceput ca un conector urban al spațiilor publice și al zonelor verzi, precum și calea principală de circulație pentru pietoni și biciclete „, se arată într-o descriere a proiectului de la Practica, conform romania-insider.com.

Etapa de proiectare va înceta până în ianuarie 2019, când se va deschide licitația pentru executarea lucrărilor.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.