17 septembrie 2024, 15:58

Te uită cum plutește Escherichia Coli pe valurile Mării Negre…. Nu căsca gura!

A fost isteria holerei care vine dinspre Ucraina, a funcționat ca unsă pe Internet, numai că în realitate nu s-a concretizat. S-a concretizat însă Escherichia Coli, mai cunoscută publicului larg ca E. Coli, că e mai ușor de pronunțat și de scris. Bacteria Escherichia coli a fost detectată în cantităţi mai mari în apa mării, în Eforie Nord, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa au precizat că a fost vorba de un episod pasager, iar îmbăierea este permisă în zona respectivă.

Astfel, probele recoltate din mare şi analizate de către specialiştii DSP Constanţa au arătat pentru data de 12 iulie, valori ridicate în apa mării din Eforie Nord, zona Belona, pentru bacteria Escherichia coli. Valorile erau de 1305 la 100 de ml, în condiţiile în care specialiştii au menţionat că o valoare de 250 reprezintă o calitate excelentă a apei de îmbăiere.

Concentrații mari de Escherichia Coli au fost descoperite în apa mării din stațiunile Eforie Nord și Năvodari. În weekend, valorile au depășit 1.300 de unități în punctul Năvodari III.

Concentrația de E. Coli în apa mării depășește, uneori, valorile maxime normale. Cea mai mare concentrație de Escherichia Coli, bacterie care poate provoca infecții intestinale, s-a înregistrat în această vară, în punctul Eforie NORD II – peste 7.600, relateză radioconstanta.ro.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Tudorel Ene, a menţionat că a fost vorba despre un episod pasager, iar îmbăierea în zona respectivă este permisă.

“Discutăm despre un episod pasager, restul probelor prelevate din zonă arată o calitate a apei bună, astfel că îmbăierea este permisă. Monitorizarea calităţii apei se regăseşte pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa”, a declarat Tudorel Ene, scrie ziaruldeiasi.ro.

Medicii recomandă părintilor să fie totuși atenti la copii, ca să nu înghită prea multă apă când se bălăcesc. Bacteriile apar în cantitate mare în mare atunci când oamenii aruncă în apă alimente alterate, scutece murdare sau chiar uită să meargă la toaletele de pe plajă.

Cea mai bună apă pentru îmbăiere, conform analizelor DSP Constanța, este în Vadu, Mamaia, Cap Aurora și Venus.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol