CITIRE

Top 5 cele mai misterioase descoperiri arheologice...

Top 5 cele mai misterioase descoperiri arheologice ale tuturor timpurilor

Descoperirile arheologice ne reamintesc cât de creativi sunt strămoșii noștri. De-a lungul timpului arheologii ne surprind cu descoperirile pe care le fac, unele dintre ele trezindu-ne mai multe întrebări decât răspunsuri. Iată care sunt cele mai misterioase dintre acestea, potrivit topului realizat de addtobucketlist.com.

Gheara Moa

Sursa www.addtobucketlist.com

Arheologii au descoperit gheara unei păsări într-o peșteră din Noua Zeelandă în 1986. Gheara încă mai are mușchi și carne atașată de ea. Oamenii de știință au confirmat ulterior că piciorul a venit de la o moa – o pasare care a dispărut cu 2000 de ani înainte. Moa a fost o pasăre mare, cu înățime de până la 12 metri. Ghearele moa sunt în prezent păstrate într-un muzeu din Noua Zeelandă.

Liniile Nazca

Sursa www.addtobucketlist.com

Unul dintre cele mai populare și bine-cunoscute locuri de patrimoniu mondial UNESCO din Peru este reprezentat de aceste formațiuni neobișnuite de linii. Linii antice sunt în forme diferite, incluzând dreptunghiuri, vârfuri, trapeze și triunghiuri. De fapt, din aer, puteți vedea 300 de forme geometrice și 70 de animale și plante. Nimeni nu știe ce scop au servit. Arheologii cred că au fost de fapt create de indienii Nazca între anii 500 B.C și 700 AD.

Gobekli Tepe

Sursa www.addtobucketlist.com

Acesta este cel mai vechi sit arheologic din lume. Situat în Turcia, acest sit va uimi orice curios prin capacitatea artistică pe care omul a avut-o chiar acum 11.000 de ani. Bărbații din epoca de piatră au folosit piloni de calcar care cântăreau între 15 și 22 de tone pentru această construcție. Acestea au fost tăiate din blocuri uriașe. Se crede că structura a fost un templu al locului folosit pentru adunare comunală ce ulterior a stat la baza studierii revoluției neolitice.

Armata de Teracotă

Sursa www.addtobucketlist.com

Un grup de arheologi a făcut o descoperire remarcabilă în Xian, China în 1974. A fost cea mai mare descoperire a artei funerare vreodată: armata Terracotta. Mii de soldați de lut au fost descoperiți îngropați aproape de mormântul primului împărat al Qin Shi Huang din China. Soldații urmau să-l protejeze de numeroasele forțe opuse în viața de apoi. Structura este raportată a avea vechime de 2200 de ani. De asemenea, existau și o serie de arme diferite îngropate acolo. Totul a fost aranjat pe coridoare diferite de lut. Există un total de patru gropi principale subterane. Trei includ soldați și arme. Al patrulea este gol. Totuși, multe zone ale mormântului rămân și astăzi neexplorate

Statuile Moai

Sursa www.addtobucketlist.com

Aceste statui sunt principala atracție pe Insula Paștelui ce se situează în sud-estul Oceanului Pacific. Statuetele au fost sculptate din roci vulcanice între 1300 și 1500 de ani de către un grup vechi de oameni cunoscuți sub numele de Rapa Nui. 288 de statui sunt de 13 metri înălțime și cântăresc până la 80 de tone. Toate se bazează pe platforme individuale mari de piatră. Bazele au o formă literei „D”, care face posibilă mutarea acestora dintr-o parte în alta folosind cabluri.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.