27 aprilie 2024, 1:31

Samsung, IBM și Microsoft, în topul celor mai buni angajatori din lume

Deficitul de forțe de muncă i-a făcut pe angajatorii din întreaga lume să facă eforturi pentru a atrage și a păstra talentele. În acest context, Forbes a colaborat cu compania de cercetare a pieței Statista, pentru a întocmi lista anuală cu cei mai buni angajatori din lume.

Coreenii conduc topul

Pentru a realiza clasamentul, Statista a chestionat 150.000 de angajați cu normă întreagă și cu jumătate de normă din 58 de țări, care lucrează pentru companii și instituții multinaționale. Participanții la sondaj au fost rugați să-și evalueze dorința de a recomanda propriii angajatori prietenilor și familiei. De asemenea, li s-a cerut să evalueze alți angajatori din industria lor, care s-au remarcat pozitiv sau negativ.

Iată topul 10 al acestei liste:

  1. Samsung Electronics
  2. IBM
  3. Microsoft
  4. Amazon
  5. Apple
  6. Alphabet
  7. Dell Technologies
  8. Huawei
  9. Adobe
  10. BMW Group

 

Lista este compusă din 750 de companii care au obținut cele mai mari scoruri.

Cazul Target

Un caz interesant este cel al companiei americane Target, clasate pe locul 25. Luna trecută, compania a spus că va reduce angajările sezoniere, nu pentru că a fost imună la efectele deficitului de forță de muncă din industria de comerț cu amănuntul, ci pentru că acest lucru îi va permite să investească mai bine în angajații actuali. Astfel, Target ar putea oferi lucrătorilor pe tot parcursul anului mai multă flexibilitate sub formă de opțiuni suplimentare de schimburi și-i va plăti pe cei care lucrează în weekend și în vacanțe cu doi dolari pe oră în plus față de salariul minim de 15 dolari pe oră. Această atenție acordată forței de muncă a ajutat compania Target să urce 117 locuri în top.

Cultura corporatistă, greu de creat la distanță

În acest clasament, companiile germane au obținut 91 de locuri, urmate de China cu 57. Deși firmele din inginerie și producție au fost printre cele mai reprezentate, primele zece sunt companii de tehnologie. Amazon și-a asigurat locul 4, în ciuda acuzațiilor recente de discriminare rasială și inechități salariale.

În timp ce o mare parte a forței de muncă de la Amazon se afla în prima linie a pandemiei, Dell, clasată pe locul 7, a adoptat munca la distanță, după ce a trecut la un model hibrid cu mai mult de un deceniu în urmă. Cultivarea unei culturi corporatiste, în care angajații să se simtă conectați, nu a fost întotdeauna ușoară. Conducerea a trebuit să planifice în mod intenționat experiențe, cum ar fi că echipele echipate cu brățări Fitbit au concurat la cea mai mare distanță parcursă pe jos și la un concurs de mimat piese muzicale.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol