4 martie 2024, 19:59

Turiști români, păcăliți prin metoda „Tinder”

Doi români aflați în vacanță în Iordania povestesc cum au fost păcăliți prin metoda „Tinder”, o înșelătorie folosită și în alte țări în care românii se duc în excursii. După ce au împărtășit pe TikTok prin ce au trecut, internauții au comentat că metoda se practică și în alte țări, cum ar fi Ungaria sau Rusia, potrivit stiridiaspora.ro.

Cum funcționează metoda „Tinder”

„Hai să vă spun ceva. Pentru băieții care caută fete pe Tinder. Noi am mușcat-o, eu și un prieten de-al meu. Am mușcat-o aici în Iordania. Să vă spun rapid. 

Te agață cineva pe Tinder și îți propune să te întâlnești cu ea. De obicei are cont de Business, deci, în primul rând, fii atent dacă are cont de WhatsApp de Business. Ea o să-ți dea o întâlnire fixă, la mall. O să se apropie de tine, o să-ți vorbească și o să te ducă la o cafenea pe care o știe ea.  

Eu am mers cu prietenul meu. Noi n-am vrut să agățăm, am vrut să vedem care e treaba pe aici. Ea tot bea dintr-un pahar. Tot comandă și o să bea cât poate. La final, când a venit nota de plată, ne-au venit de plată 30 de milioane (3.000 de lei, n.r.) pentru două cafele. 

Nu am stat așa, am făcut scandal. Ei merg pe întimidare. Noi ne-am pierdut puțin. Am plătit vreo 60 JD, care înseamnă vreo 4 milioane (400 lei, n.r.). Două cafele, 400 de lei. 30 de milioane vroiau. Într-un final, am amenințat că chemăm poliția.  Aveți grijă băieți, aveți mare grijă! Să nu o mușcați, să nu vă pierdeți, că ei n-au ce să vă facă. Spuneți că chemați poliția și o să se rezolve”, povestește românul pe TikTok.

Aceeași „schemă”, folosită în Ungaria, Grecia sau Turcia

Această metodă de a păcăli turiștii naivi aflați în căutare de distracție se pare că este folosită și în alte țări, precum Ungaria, Rusia, Grecia sau Turcia. În comentarii, sunt mai mulți utilizatori care susțin că au mai auzit de această „schemă”.

Iată câteva dintre comentarii:

„Am patit acelasi lucru in Budapesta”.

„Am pățit exact același lucru în Sankt Petersburg în Rusia. Un cocktail (un pahar) era 400 RON și cel mai scump vin era peste 13.000 RON”.

„Ca la Istanbul”

„Iordane din astea făceau fetele prin anii 90 la noi, în cluburi… „

„Întotdeauna cereți meniul înainte am învățat în Grecia treaba asta”.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol