5 martie 2024, 17:24

Vameșii olandezi confiscă sandvișurile șoferilor britanici. Welcome to the Brexit, sir! (VIDEO)

Situație cel puțin bizară în urma Brexit, deși se presupunea că se vor întîmpla aceste lucruri. Televiziunea olandeză a difuzat imagini cu vameși confiscând sandvișuri cu șuncă de la șoferii sosiți cu feribotul din Regatul Unit.

Acest lucru se întâmplă conform regulilor post-Brexit care interzic importurile personale de produse de origine animală în UE, relatează The Guardian.

Vameșii  pot fi văzuți explicându-le unor șoferi surprinși din automobile sau camioane că după Brexit „nu mai aveți voie să aduceți anumite alimente în Europa, cum ar fi carne, fructe, legume, pește, chestii de genul ăsta”.

Vameșii olandezi confiscă sandvișurile șoferilor britanici

Unui șofer nedumerit care avea mai multe sandvișuri învelite în folie de aluminiu și care întrebase dacă ar putea măcar să predea carnea și să păstreze doar pâinea, un vameș i-a răspuns: „Nu, totul se confiscă. Bine ați venit în Brexit, domnule, îmi pare rău”.

Interdicția a intrat în vigoare de Anul Nou, la sfârșitul perioadei de tranziție Brexit, iar Departamentul Mediului, Alimentelor și Afacerilor Rurale (DEFRA) a avertizat călătorii să „folosească, mănânce sau arunce” lucrurile interzise la graniță sau înainte de a ajunge la ea.

Comisia Europeană afirmă că interdicția e necesară, fiindcă produsele din carne ori lactate pot conține patogeni care provoacă boli la animale, cum ar fi febra aftoasă sau febra porcină și care „continuă să reprezinte un pericol real pentru sănătatea animalelor pe tot cuprinsul Uniunii”.

Vama olandeză a postat și o fotografie cu alimente confiscate la terminalul feribotului, de la cereale pentru mic dejun până la portocale, cu precizarea: „De la 1 ianuarie nu mai puteți aduce alimente din Regatul Unit”.

 

Citește și

VIDEO. În Marea Britanie începe testarea unui spray nazal anti-COVID-19


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol