20 mai 2024, 0:44

Wagner Arte Frumoase și Povești – lumea cuprinsă în porțelan

Atelierul „Wagner Arte frumoase și povești”

Atelierul „Wagner Arte frumoase și povești”

Pe lângă frumusețile arhitecturale pe care le întâlnești la tot pasul și agitația orașului, asemănătoare unui furnicar, Bucureștiul mai ascunde și povești ai căror protagoniști sunt oameni talentați, cu visuri mărețe. De la idei de business-uri creative la început de drum, până la afaceri de succes, toate acestea pot fi găsite în Capitală.

Printre acestea se numără și afacerea unor surori care au creat o adevărată lume din porțelan. Este vorba de Atelierul „Wagner Arte frumoase și povești”, un univers de basm în care, odată ce ai pășit, rămâi fascinat de veselia culorilor și formelor micilor obiecte din porțelan. Aici, Ana și Irina dau frâu liber creației și își lasă imaginația să prindă contur. Fie că rezultă o ceașcă de ceai, o pereche de cercei, ceainice sau clopoței, fiecare dintre aceste mici bijuterii fragile transmite o poveste aparte, care te readuce cu un pas mai aproape de lumea copilăriei.

A fost odată un vis…

Așa începe povestea celor două surori care și-au dorit în timpul facultății să fie independente, dar nu oricum, ci făcând ceva ce iubesc. Gândul că vor lucra în birouri ponosite și încărcate de praf a fost ca un duș rece ce le-a făcut pe Ana și Irina să prindă curajul necesar pentru a pune pe picioare mica lor afacere.

În acest proiect, Ana este responsabilă cu frumosul. Imediat după ce a descoperit tainele picturii pe porțelan a știut că poate face acest lucru la infinit, fără a se plictisi. Desenele sale sunt desprinse dintr-o lume a romantismului, care te duce cu gândul la poveștile lui Jane Austen. Tratează porțelanul ca pe propriul său șevalet neconvențional, reușind să scoată la lumină povești de viață despre iubirile sale sau despre locurile în care a călătorit cândva.

Ana a început să lucreze în diverse proiecte, încă din perioada studenției când se pregătea pentru o carieră în acest domeniu la Facultatea de Arte. Ideea de a-și transforma pasiunea în business a apărut în anul II de facultate, în timp ce avea un parteneriat cu un lanț de magazine de design interor. Acesta a fost și momentul în care Ana a știut că vrea să aibă propria sa afacere și, împreună cu Irina, sora sa responsabilă cu partea administrativă și mai puțin creativă a afacerii, au pus bazele Atelierului „Wagner Arte frumoase și povești”.

Astfel, întregul proiect este gândit ca un tot unitar. Ana se ocupă de ceea ce înseamnă „frumos”, iar Irina este responsabilă cu partea realistă a lucrurilor, cu ordinea și detaliile administrative. Fac totul din pasiune pentru artă și pentru porțelan, iar poveștile pline de substanță vin la pachet, ele fiind de altfel și elementul diferențiator al acestor obiecte de celelalte. Tocmai poveștile și amprenta reală a personalității celor două surori le fac speciale.

Atelierul „Wagner Arte frumoase și povești”

Produse de lux și profit pe măsură

Din mâinile celor două protagoniste ies obiecte unice, iar fiecare în parte spune o poveste diferită. Picturile realizate pe porțelan sunt strâns legate de trăirile și emoțiile artistului din momentul în care produce opera, așa că obiectele rezultate nu pot fi reproduse identic în mai multe exemplare, fiecare având elementele sale de unicitate.

Mai mult decât atât, pentru a se asigura că obiectele din porțelan sunt realizate la cele mai înalte standarde, piesele sunt comandate din fabricile de profil din Transilvania. În timp au reușit să comande porțelan și de la fabrici renumite din Franța, pentru realizarea unor piese mai deosebite. Ana chiar a realizat mai multe stagii în aceste locuri speciale, unde a putut învăța noi tehnici de pictură și de tratare a porțelanului care nu au făcut decât să perfecționeze și mai mult munca artistului.

În cele din urmă, efortul și dedicarea celor două surori nu au întârziat să aducă și un profit pe măsură. Odată ce au auzit poveștile și au privit obiectele realizate de Ana și Irina, cererile oamenilor au început să devină din ce în ce mai numeroase. Așa se face că acum surorile Wagner au o afacere profitabilă și sunt prezente în cadrul celor mai importante târguri de profil din București.

Un magazin de vise și povești

Imediat ce pășești în magazinul surorilor Wagner, intri într-o lume a poveștilor din care nu ai mai vrea să pleci. Astfel, vitraliile dispersează lumina și o fac mai caldă, pentru a pune în evidență și mai mult obiectele care poartă o parte din sufletul și viața creatorilor. Mobilierul pictat, tablourile, picturile murale sau pe lemn și restul accesoriilor și accentelor din magazinul lor nu fac decât să întregească și mai bine totul, într-o poveste.

Cei care le trec pragul au astfel ocazia de a admira, pe lângă porțelanurile unicat, și un cadru care te invită la visare. Tot aici, vizitatorii o pot întâlni și pe Ana, care lucrează de zor la decorarea obiectelor sau, mai mult, pot lua chiar cursuri de pictură pe porțelan. În plus, atmosfera care te îmbie la visare poate fi completată de o ceașcă de ceai, savurată pe terasa atelierului.

Să le cunoaștem pe surorile Wagner

Ana Wagner este partea responsabilă cu arta, cu creativitatea, iar din mâinile sale nu ies simple cești sau obiecte din porțelan. Ana reușește să imprime pe piesele sale povești și bucăți din amintirile și trăirile sale, fapt ce nu face decât să le acorde o valoare aparte.

S-a născut într-o zi de toamnă, pe 9 septembrie 1976, pe când frunzele copacilor din Deva aveau tonuri pastelate de arămiu. A studiat la Academia de Arte Frumoase „Nicolae Grigorescu”, departamentul de grafică. După absolvire, a simțit că vrea să aprofundeze mai mult domeniul, așa că a decis să urmeze o serie de cursuri de perfecționare în străinătate la Veneția, Budapesta,  Barcelona, Salonic sau Paris. Lucrările sale au fost aplaudate la scenă deschisă și în străinătate în cadrul expozițiilor sale din Copenhaga – 1999, Bucuresti – 2002, Chamalliere – Franța, în 2003 sau din Essen ­ Germania, în anul 2004.

De cealaltă parte, Irina Wagner, partea rațională a afacerii, este cu doi ani mai mare. Fire mai pragmatică, Irina a absolvit Facultatea de Marketing, în cadrul Academiei de Studii Economice  și MBA-ul la Open University Business School. Experiența sa de peste 15 ani în domeniul finanțelor a fost unul din punctele sale forte în procesul de înființare și gestionare a afacerii lor, fiind responsabilă de promovarea afacerii și de tot ceea ce ține de marketing și PR.

Turistul aflat în căutarea unui colț de liniște, poate vizita atelierul surorilor Wagner, amplasat într-unul dintre cele mai vechi și frumoase cartiere din Capitală, Cotroceni, poate admira micile obiecte de artă și sta de vorbă cu creatoarea la o ceașcă de ceai și poate achiziționa suveniruri interesante care să-i amintească despre romantismul și frumusețea Bucureștiului.

Atelierul „Wagner Arte frumoase și povești”

Sursa foto: editiadedimineata

Proiect realizat în cadrul programului de promovare a patrimoniului turistic Destination: Bucharest, derulat de Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol