12 august 2020, 8:59

Beneficii pentru sănătate aduse de consumul de cafea

Există numeroase alimente pe care le consumăm cu plăcere, deși le considerăm nocive. Dacă ești un fan al cafelei, probabil te-ai gândit de multe ori să renunți la acest „viciu” deoarece ți s-a spus că favorizează creșterea tensiunii arteriale și pe deasupra îți îngălbenește dinții. Află că aceasta îți poate aduce numeroase beneficii dacă este consumată în cantități moderate.

Consumul moderat de cafea – elixir pentru sănătate

Oamenii de știință de la Harvard au dovedit că dacă consumăm 3-4 cești de cafea pe zi putem evita anumite boli precum cele cardio-vasculare  în comparație cu persoanele care încearcă să se abțină.

Un studiu a demonstrat ca băutorii de cafea sunt cu 60% mai puțin predispuși la Alzheimer si demență, iar o alta cercetare în domeniu susține că această bautură reduce riscul de dezvoltare a Parkinsonului cu 32%-60%.

Cafeaua este stimulent puternic al creierului

Acest aliment crește substanțial  randamentul fizic și activitatea cerebrală. Funcția cognitivă este îmbunătățită temporar prin capacitatea cafelei de a înlătura neurotransmițătorii creierului asociați cu somnolența. Totodată, toate funcțiile superioare ale creierului precum atenția, gândirea logică, vigilența și timpul de reacție cresc sub efectul consumului de cafea.

Cafeaua ne ajută să dăm jos kilogramele nedorite

Cafeina este un bun adjuvant şi în curele de slăbire. Ea produce o stimulare rapidă a secreţiei biliare, deschide canalele biliare şi duce la eliminarea toxinelor. Pentru a beneficia de aceste virtuţi ale cafelei este bine să o bem fără îndulcitori şi fără lapte sau frişcă.

Pentru a înțelege mai bine efectele cafelei asupra sănătății, Robin Poole, specialist în sănătate publică, de la Universitatea britanică din Southampton, a condus o echipă de cercetare într-o revizuire a 201 de studii bazate pe cercetare observativă si 17 studii bazate pe studii clinice din toate țările. Aceștia au ajuns la concluzia că cei care consumă cafea în mod echilibrat au un risc mai redus de deces prematur și sunt mai puțin expuși bolilor de inimă, conform inkl.com.

Pe lângă toate celelalte beneficii ale cafelei pentru organism, se numără și un risc diminuat de dezvoltare a cancerului cutanat. Un studiu din anul 2012, efectuat de Spitalul de Femei din Brigham si Harvard Medical School a anunțat  că  persoanele care beau minimum 3 cești de cafea pe zi sunt mai puțin predispuse cancerului de piele, în raport cu persoanele care nu consumă deloc băuturi cofeinizate.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.