Cafeaua este a cincea cea mai poluantă cultură din lanțul valoric. Este nevoie de 140 de litri de apă de-a lungul lanțului de cultivare a cafelei pentru a face o ceașcă de cafea. De aceea, Compound Foods și-a pus în minte să producă un soi de cafea… fără boabe de cafea.
Fondată în 2020, compania Compound Foods folosește biologia sintetică pentru a crea cafea fără boabe de cafea, prin extragerea moleculelor. Maricel Saenz, fondatoare și CEO, a spus că firma pe care o conduce a petrecut mult timp examinând componentele unei cafele bune, apoi încercând să coreleze aromele în anumite moduri. Compania o poate numi în continuare „cafea”, chiar dacă nu conține boabe de cafea, deoarece nu există o definiție oficială reglementată.
Se folosește știința alimentară pentru a recrea o formulă de bază folosind ingrediente durabile care nu folosesc multă apă. Compania vrea să creeze cafea inspirată de arome pe care le-ați obține din diferite zone ale lumii, cum ar fi Costa Rica, dar și notele de ciocolată dintr-o ceașcă de cafea braziliană.
Compound Foods a anunțat o finanțare inițială de 4,5 milioane de dolari pentru acest proiect, dar a ajuns la o finanțare totală de 5,3 milioane de dolari. Susținătorii companiei includ companii și investitori de risc.
Saenz intenționează să utilizeze finanțarea pentru a îmbunătăți formula și a extinde marca, pe măsură ce compania plănuiește o lansare până la sfârșitul anului.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol