19 ianuarie 2021, 10:42

Crezi că le-ai băut pe toate? Care sunt cele mai ciudate rețete de cafea din lume

Cafeaua este una dintre cele mai cunoscute băuturi din întreaga lume. Poate fi și înger și demon, pentru că dacă este consumată în cantități mari poate aduce o serie de afecțiuni organismului, precum hipertensiune arterială, dar poate să ofere și un impuls de energie pentru întreaga zi. O bem singuri, cu prietenii, în tramvai sau în parc. Cu lapte, fără zahăr, cu frișcă sau scorțișoară. Însă, acestea nu sunt singurele moduri în care este consumată binecunoscuta licoare. Iată care sunt cele mai ciudate rețete de cafea, pe care sigur ar trebui să le încerci măcar odată în viață.

Cafeaua rece din Vietman

Vietnamezii au una dintre cele mai ciudate combinații din întreaga lume. Aceștia o denumesc Ca Phe Da sau Café Dam și este considerată delicatesă tradițională vietnameză, fiind un mix dintre cafea prăjită și lapte condensat.

Kopi Gu Yu, cea mai populară rețetă în Singapore

Aceasta se prepară ca o cafea normală, însă la final se adaugă unt, care face ca băutura să fie mult mai densă, mai cremoasă și mult mai consistentă. Rețeta nu este preparată doar în Singapore, ea fiind vedetă și în țări precum Thailanda sau Malaezia.

Cafeaua cu ou a norvegienilor

Una dintre cele mai cunoscute rețete de cafea, în rândul localnicilor din Norvegia, Suedia sau Danemarca. Aceasta are la bază ou proaspăt și cafea. Se pare că această combinație va face ca băutura să nu mai fie amară și îi va reduce aciditatea.

Cafeaua marocană

Această rețetă este una dintre cele mai apreciate de iubitorii aromelor orientale, deoarece are la bază o serie de condimente specifice zonei. Pentru realizarea ei aveți nevoie de boabe de cafea care vor fi măcinate împreună cu mai multe condimente printre care semințe de susan, piper negru sau nucșoară.

Cafeaua turcească cu aromă de miere şi usturoi

Cafeaua turcească la nisip este cunoscută în întreaga lume. Însă aceasta este doar una din rețetele cu care se laudă turcii, cafeaua cu miere și usturoi fiind una dintre cele mai populare și mai apreciate, după „reţeta Bătrânului Maur”, potrivit Descoperă.

Sursă Foto: hotspotcoffee.ro

Sursă foto: life.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.