În urma unui studiu făcut pe o perioadă de 30 de ani, cu participarea a peste 200.000 de americani, s-a văzut că nucile reduc mortalitatea cu 45%. Alte proprietăţi ale nucilor vizează încetinirea creşterii tumorale în cancerul de sân şi scăderea colesterolului din sânge.
Sursă foto: farmaciata.ro
Totodată, consumul de nuci este benefic pentru sănătatea inimii. Acestea scad colesterolul, atunci când sunt parte dintr-o dietă echilibrată. Tipul de nuci consumate nu e important, având în vedere că toate nucile conțin nutrienți esențiali pentru organism. În cazul bolilor cardio-vasculare, puteți mânca nuci ca și gustare, în locul altor alimente nesănătoase – vă va ajuta să urmați o dietă echilibrată și benefică pentru inimă. Ele reduc riscul apariției cheagurilor de sânge și îmbunătățesc calitatea pereților vaselor de sânge, potrivit farmaciata.ro.
Sursă foto: avantaje.ro
Ce nutrienți esențiali pentru sănătatea noastră conțin nucile?
• Grăsimi nesaturate. Grăsimile “bune” ce se găsesc în nuci scad colesterolul “rău” (LDL-colesterolul).
• Acizi grasi Omega-3. Omega-3 e un acid gras sănătos ce îmbunătățește sănătatea inimii prin prevenirea tulburărilor de ritm cardiac, ce pot duce la infarct miocardic.
• Fibre. Toate tipurile de nuci conțin fibre, ce ajută la scăderea nivelului de colesterol. Totodată, fibrele joacă un rol important în prevenirea diabetului.
• Vitamina E. Ajută la împiedicarea dezvoltării plăcilor de aterom, ce pot îngusta arterele și duce la infarct miocardic.
• Steroli vegetali. Sunt substanțe ce ajută la scăderea colesterolului.
• L-arginina. O substanță ce poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pereților arterelor, făcându-i mai flexibili și reducând șansele formării cheagurilor de sânge ce pot bloca fluxul sanguin
Sursă foto: modernbuyer.ro
Comentariile sunt oprite pentru acest articol