5 decembrie 2022, 0:24

Nuca, hrană pentru suflet. De ce trebuie să le consumăm pentru o inimă sănătoasă

De cele mai multe ori, alimentele simple sunt și cele mai bune. Dacă ne concentrăm atenția asupra nucilor, acestea sunt, de departe, o alternativă sănătoasă pentru ronțăitul dintre mese. Sunt hrănitoare, energizante și ne protejează sănătatea în fel și chip – un pachet aproape perfect de proteine.

În urma unui studiu făcut pe o perioadă de 30 de ani, cu participarea a peste 200.000 de americani, s-a văzut că nucile reduc mortalitatea cu 45%. Alte proprietăţi ale nucilor vizează încetinirea creşterii tumorale în cancerul de sân şi scăderea colesterolului din sânge.

Sursă foto: farmaciata.ro

Totodată, consumul de nuci este benefic pentru sănătatea inimii. Acestea scad colesterolul, atunci când sunt parte dintr-o dietă echilibrată. Tipul de nuci consumate nu e important, având în vedere că toate nucile conțin nutrienți esențiali pentru organism. În cazul bolilor cardio-vasculare, puteți mânca nuci ca și gustare, în locul altor alimente nesănătoase – vă va ajuta să urmați o dietă echilibrată și benefică pentru inimă. Ele reduc riscul apariției cheagurilor de sânge și îmbunătățesc calitatea pereților vaselor de sânge, potrivit farmaciata.ro.

Sursă foto: avantaje.ro

Ce nutrienți esențiali pentru sănătatea noastră conțin nucile?

• Grăsimi nesaturate. Grăsimile “bune” ce se găsesc în nuci scad colesterolul “rău” (LDL-colesterolul).

• Acizi grasi Omega-3. Omega-3 e un acid gras sănătos ce îmbunătățește sănătatea inimii prin prevenirea tulburărilor de ritm cardiac, ce pot duce la infarct miocardic.

• Fibre. Toate tipurile de nuci conțin fibre, ce ajută la scăderea nivelului de colesterol. Totodată, fibrele joacă un rol important în prevenirea diabetului.

• Vitamina E. Ajută la împiedicarea dezvoltării plăcilor de aterom, ce pot îngusta arterele și duce la infarct miocardic.

• Steroli vegetali. Sunt substanțe ce ajută la scăderea colesterolului.

• L-arginina. O substanță ce poate ajuta la îmbunătățirea sănătății pereților arterelor, făcându-i mai flexibili și reducând șansele formării cheagurilor de sânge ce pot bloca fluxul sanguin

Sursă foto: modernbuyer.ro

Când și cum le consumăm?

Pentru o bună sănătate, nu este necesar consumul zilnic de nuci, fiind suficiente trei porţii pe săptămână. Acestea au un efect pozitiv asupra stării psihice şi reduc semnificativ riscul unor anumite probleme ale muşchilor cardiaci.
Sursă foto: modernbuyer.ro

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol