19 aprilie 2024, 0:16

Proprietăți nebănuite ale piperului negru

Din cele mai vechi timpuri, piperul negru a fost folosit nu numai în gătit, ci şi în medicină.

Fiind bogat în vitamina C, piperul este deosebit de valoros, acţionând ca un antibiotic natural, datorită protecţiei împotriva infecţiilor şi diverselor boli.

Experţii susţin că împiedică dezvoltarea celulelor adipoase şi, în acelaşi timp, accelerează procesul de ardere a grăsimilor.

Piperul negru provine din India şi este bogat în fibre, conţine fier, calciu, magneziu şi multe alte elemente utile. Piperul negru a fost folosit de secole pentru vindecare, scrie Rador.

Acest condiment ajută la eliminarea problemelor de somn, îmbunătăţeşte digestia, îndepărtează durerile de dinţi şi ulcerele bucale. Boabele de piper negru curăţă stomacul şi intestinele.

Cu toate efectele sale benefice, piperul nu este recomandat persoanelor cu stomac sensibil şi nici femeilor însărcinate sau care alăptează.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol