6 decembrie 2023, 5:35

Recomandările nutriţionistului pentru o alimentație sănătoasă pentru persoanele trecute de 50 de ani

Nutriționistul recomandă un regim alimentar echilibrat pentru persoanele trecute de vârsta de 50 de ani. Regimul alimentar ar trebui să conțină alimente bogate în proteine și fibre. După vârsta de 50 de ani trebuie să facem câteva schimbări importante în alimentație pentru a rămâne sănătoşi.

La această vârstă este necesară creșterea cantității de proteine ​​din dieta zilnică pentru a susține sănătatea mușchilor și a oaselor. Consumul frecvent de astfel de alimente previne durerile musculare și deteriorarea articulațiilor.

Deficitul de proteine ​​amenință şi pielea feței, care își pierde din elasticitate şi devine flească. E recomandat să bem câte o ceașcă de supă din oase, o dată pe săptămână, ceea ce poate îmbunătăți sănătatea articulațiilor și poate sprijini un sistem digestiv sănătos.

În același timp, produsele din carne semipreparate trebuie eliminate din alimentație, scrie rador.ro, care preia rosbalt.ru.

Experții mai recomandă să se reducă consumul de cafea. Această băutură contribuie la modificări ale tensiunii arteriale, așadar este mai indicat să bei cât mai puțină cafea, care ar trebui diluată cu mult lapte.

Pentru a menține pielea și părul sănătoase, precum și pentru a menține vederea, nutriționiștii recomandă să optăm pentru alimente bogate în vitamina E, care se regăsește în alimente precum avocado, semințe și nuci.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol