7 decembrie 2024, 22:28

Sfatul bucătarului: Nu comandați asta la restaurant

Bucătarii ne avertizează despre ce să nu comandați niciodată într-un restaurant. Multe diete au câștigat teren în ultimii ani (pe bază de pește, carne sau vegane) și, odată cu ele, o varietate de opțiuni alimentare în multe restaurante.

Cu toate acestea, după cum au dezvăluit bucătarii profesioniști, unele feluri de mâncare nu ar trebui comandate – chiar dacă se află în meniu. Bucătarii dezvăluie care sunt produsele în cauză.

Potrivit lui James Briscione (director de cercetare culinară la Institute of Culinary Education), carnea bine prăjită nu trebuie comandată.

Potrivit expertului, bucătarii nu depun prea mult efort în prepararea acesteia. Mai mult, aceștia folosesc bucăți de carne inferioare (adică mai subțiri sau mai tari) pentru prepararea ei, scrie Business Insider.

Preparatele pe bază de pește și fructe de mare trebuie evitate, mai ales lunea. Multe restaurante primesc, de obicei, mâncarea comandată pentru weekend încă de joi. La începutul săptămânii, fructele de mare pot fi deja vechi.

Așadar, potrivit Silviei Barban, bucătar la un restaurant cu stele Michelin din Brooklyn, printre altele, mâncărurile speciale pot fi cele mai proaspete și mai gustoase. Dar, în unele restaurante, aceste specialități zilnice sunt și o măsură temporară pentru a goli frigiderele.

Nu doar specialitățile zilnice de luni din mare ar trebui evitate. Potrivit lui Mary Dumont, bucătar-șef și director general al Cultivar din Boston, nici scoicile nu ar trebui comandate. Pentru că, în ciuda unei pregătiri atente, doar o singură scoică stricată ne poate dăuna semnificativ.

Cunoscutul chef Anthony Bourdain dezvăluia, de asemenea, în cartea sa „Kitchen Confidential”, că nu comandă midii decât dacă îl cunoaște personal pe bucătar.

Pe lângă o friptură bine gătită, Briscione recomandă, de asemenea, să nu comandați mâncăruri cu ulei de trufe.

Acest lucru se datorează faptului că, în loc de ulei de trufe adevărat, se folosesc adesea substanțe chimice ieftine care se presupune că miros și au gust de trufe, iar mâncărurile sunt totuși vândute la un preț relativ ridicat.

Briscione sfătuiește, de asemenea, să nu alegeți burgeri gourmet de lux și foarte scumpi, acoperiți, de exemplu, cu carne Wagyu sau foie gras. Potrivit bucătarului, nu există niciun motiv pentru a plăti mai mult de 20 de dolari pentru un burger.

De multe ori se folosesc ingrediente scumpe doar pentru a putea cere cât mai mulți bani pentru un fel de mâncare. În loc de cărnuri extravagante, pentru un burger bun este suficientă carne precum ceafa de vită, pieptul sau coastele.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol