5 mai 2024, 16:48

Zece remedii naturiste pentru scăderea colesterolului

Un colesterol mărit, depistat la analizele de sânge, poate că nu te va alarma prea mult. În definitiv, nu te doare, nu te supără nimic. Însă îți recomandăm să nu ignori problema și să iei măsuri pentru reducerea lui, dacă vrei să previi serioase probleme cardiovasculare, pe viitor. E simplu: colesterolul poate fi adus și menținut la valori normale prin mici schimbări ale stilului de viață și cu ajutorul câtorva remedii naturiste. Iată care sunt cele mai bune ceaiuri pentru colesterol, cele mai bune capsule naturale, cum se administrează ele și pe ce perioadă de timp!

Ce înseamnă colesterol mărit

Nivelul normal al colesterolului este până în 200 mg/dl. Se consideră că îl ai mărit, la limita superioară, dacă nivelul se situează între 200 și 239 mg/dl, iar dacă ai peste 240 mg/dl deja ești în categoria de risc pentru afecțiuni cardiovasculare.
Colesterolul mărit e considerat „ucigașul tăcut”, deoarece nu dă simptome care să atragă atenția asupra lui. Doar se depune, încet și sigur, pe vasele de sânge, afectând fluxul sanguin și circulația inimii. Abia din acest moment pot începe să apară simptome precum amețeli, dureri la nivelul membrelor inferioare, oboseală.

Cum previi creșterea colesterolului

Împotriva colesterolului trebuie acționat pe două direcții: schimbarea stilului de viață și urmarea unui tratament.

Schimbă-ți stilul de viață!
– În primul rând trebuie să-ți revizuiești alimentația. Evită prăjelile, fast-food-ul, carnea grasă, procesată, mezelurile, slănina, untura, brânzeturile grase, gălbenușul de ou, dulciurile din comerț, produsele de patiserie cu margarină și uleiuri hidrogenate. În schimb, introdu în dieta ta mai multe alimente bogate în acizi grași Omega-3 (pește, fructe oleaginoase, avocado, uleiuri presate la rece), mai multe legume, fructe, verdețuri. Poți consuma lactate slabe, cereale integrale, carne slabă preparată la grătar sau la cuptor.
– Renunță la fumat, căci nicotina dublează riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.
– Fă mai mult sport. 30 de minute de mișcare pe zi ajută la arderea grăsimilor, previn obezitatea care are o influență negativă asupra colesterolului, mențin sănătatea inimii și a sistemului circulator.

Urmează un tratament naturist!
– Strict pentru scăderea și ținerea colesterolului sub control nu este nevoie de medicamente de sinteză, care pot veni cu diverse efecte adverse. Remediile pe bază de plante sunt perfecte. Natural, ușor asimilabil de către organism, tratamentul naturist are capacitatea de a opri absorbția de colesterol de la nivelul intestinelor și de a scădea nivelul lipidelor. Iată zece remedii naturiste recomandate!

Zece remedii naturiste pentru scăderea colesterolului

1. Ceaiurile
Cele mai bune ceaiuri pentru colesterol sunt de păpădie, de frunze de măslin, de mesteacăn, de anghinare, de rostopască, de rozmarin și ceaiul verde. Aceste plante medicinale au proprietăți antioxidante, stimulează metabolismul grăsimilor, reduc valorile colesterolului și, odată cu el, și riscul afecțiunilor cardiovasculare. Le găsești în cadrul ceaiului Colesterol de la Fares, o rețetă care te poate ajuta dacă ai colesterolul mărit. Se poate administra și copiilor de peste 12 ani. Durata unei cure cu ceai pentru colesterol este de 2-3 luni și se poate repeta după o pauză de o lună.

2. Capsulele cu extracte de plante
Conțin aceleași tipuri de plante, sunt la fel de sigure și fără efecte adverse, doar că sunt mai concentrate decât ceaiul. Capsulele Colesterol de la Fares reduc biosinteza de colesterol în organism, ajută metabolizarea lui la nivel hepatic, au efect hepatoprotector, antioxidant, reduc riscul afecțiunilor cardiovasculare și a aterosclerozei.

3. Lecitina
Este o substanță implicată în transportul colesterolului prin sânge. Datorită capacității sale de emulsificare, împiedică depunerea colesterolului pe artere. Lecitina se găsește în nuci, semințe, pește, mazăre, soia, broccoli, conopidă, dar și în ciocolată neagră.

4. Uleiul esențial de rozmarin
Stimulează eliminarea colesterolului prin secreția vezicii biliare. Se administrează câte 3 picături într-o linguriță de miere sau de ulei de măsline, în cure de 20 de zile.

5. Coenzima Q10
Este un puternic antioxidant care protejează celulele de stresul oxidativ, prevenind acumularea plăcii de aterom. Implicit, ajută la reducerea nivelului colesterolului și la protejarea sănătății inimii. De asemenea, Coenzima Q10 reduce inflamația din vasele de sânge, inflamația fiind asociată cu acumularea de plăci pe artere și cu afecțiunile cardiovasculare.

6. Boabele de muștar
Ieftine și ușor de găsit în magazine, boabele de muștar au capacitatea de a regla nivelul lipidelor din sânge. Poți înghiți o linguriță de boabe de muștar de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă.

7. Uleiurile vegetale presate la rece
Cel de măsline, de in, de germeni de grâu sunt surse bogate de acizi grași esențiali, care reduc colesterolul rău din corp. Se folosesc nepreparate termic, adăugate în salate.

8. Soia
Laptele de soia neîndulcit și proteinele din soia în general conțin estrogeni vegetali și bioflavonoide care scad colesterolul rău și îl cresc pe cel bun.

9. Sucuri de legume
Îți poți prepara și singur, în casă, remediul naturist pentru colesterol – un suc de legume. Poți face tot felul de combinații din morcovi, sfeclă roșie, măr, grepfrut, ridiche neagră, țelină și frunze de pătrunjel. Bea zilnic un pahar de suc. E o adevărată bombă de vitamine și antioxidanți, benefic pentru sănătate.

10. Usturoiul cu lămâie
Un alt remediu naturist pentru colesterol mărit este usturoiul cu suc de lămâie. Se mărunțesc 4 căței de usturoi, se adaugă peste ei apă fiartă și se blenduiește. Când se mai răcește, se competează cu sucul de la 4 lămâi, se pune în sticlă și se ține la frigider. Se consumă de 3 ori pe zi câte 2-3 linguri, înainte de masă. Tratamentul acționează rapid împotriva colesterolului: curăță vasele de sânge, îmbunătățește circulația și scade tensiunea arterială.

Dacă ultimele tale analize de sânge au indicat un colesterol mărit, îți recomandăm prudență în continuare. Urmează tratamentul naturist, adaptează-ți alimentația, apoi mergi din nou la analize. Acestea se repetă cel puțin o dată pe an.

Sursa – Fares


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol