27 ianuarie 2021, 18:20

3 moduri prin care previi natural creşterea în greutate

Excesul de greutate corporală duce la o afecţiune numită obezitate, o problemă de sănătate de care suferă tot mai mulţi oameni. Ea este cauzată de consumul exagerat de calorii şi lipsa activităţilor fizice.

Redu cantitatea de zahăr

Consumul excesiv de zahăr este asociat cu afecţiuni precum diabetul de tip 2, cancerul şi bolile cardiovasculare. Zahărul rafinat este adăugat în diferite alimente prelucrate, astfel încât este posibil să consumi o cantitate mai mare de zahăr fără să realizezi. Evită să mănânci zilnic prăjituri, biscuiţi, cereale etc.

sursa: mealizy.fr

Limitează consumul de carbohidrați rafinați

Carbohidrații rafinați sunt carbohidrații care elimină fibrele benefice și substanțele nutritive din organism. Acestea includ carnea congelată, fructele înghețate, untul, produsele de patiserie, pastele făinoase, cerealele pentru micul dejun etc. Acești carbohidrați rafinați se digeră ușor, ceea ce poate crește riscul de supraalimentare care duce la obezitate.

sursa: Doc.ro

Adaugă proteine în dietă

Când vine vorba de pierderea în greutate, proteina este considerată regina substanţelor nutritive. Organismul arde calorii în timpul procesului de digerare şi metabolizează proteina asimilată din alimentele mâncate. Aşadar, o alimentaţie bogată în proteine poate creşte rata metabolismului cu până la 80-100 de calorii pe zi şi previne supraalimentarea. Chiar şi prin mâncatul micului dejun bogat în proteine, care include ouă, lapte, unt de arahide etc., pot exista rezultate pozitive.

sursa: Nuts.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.