22 august 2023, 17:03

Cum se reduce pofta de zahăr în cinci zile

Prezența constantă a zahărului rafinat în dietă provoacă depunerea de grăsimi și, de asemenea, contribuie la procesele inflamatorii, susțin oamenii de știință. Potrivit acestora, puteți reduce pofta de dulce în doar cinci zile, dacă respectați un set de reguli, scrie The Health Site.

Pentru a vă abține de la a mânca dulciuri și biscuiți, este bine să includeți în dieta zilnică alimente care conțin proteine combinate cu grăsimi bune. Pentru a face acest lucru, ar trebui să mâncați ouă, nuci, ulei de măsline, humus, somon și carne de pui.

Oamenii de știință recomandă înlocuirea pâinii și pastelor cu legume verzi, precum dovleceii, diferite tipuri de varză, dovleac.

Pâinea este absorbită rapid de organism, crescând nivelul de zahăr, spun experții, în timp ce legumele conțin carbohidrați complecși, care vă fac să vă simțiți sătui mai mult timp. În plus, ar trebui să mâncați legume murate – acestea suprimă cu succes pofta de zahăr.

Pentru a face față stresului după ce renunțați la dulciuri, puteți consuma cantități moderate de ciocolată neagră cu conținut maxim de cacao. Ciocolata stimulează organismul să elibereze endorfine, care reduc nivelul de anxietate.

Oamenii de știință recomandă, de asemenea, să beți mai multă apă. „Datorită apei, vă puteți simți plin pentru mai mult timp. În plus, acesta elimină excesul de zahăr din organism, reducând astfel „foamea de dulciuri”, explică experții.

Important: Articolul nu înlocuiește o dietă echilibrată și consultarea unui specialist.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol